Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

WSJ: Προετοιμάζονται να τυπώσουν εθνικά νομίσματα οι κεντρικές τράπεζες


Μερικές κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης, προετοιμαζόμενες για το ενδεχόμενο εξόδου χωρών από την ευρωζώνη ή τη συνολική διάσπαση αυτής, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal και επισημαίνει το Dow Jones Newswires.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ήδη ορατές για το ότι οι κεντρικές τράπεζες σκέφτονται πώς να επαναφέρουν νομίσματα που έχουν σταματήσει να τυπώνονται από τον Ιανουάριο του 2002, όταν κυκλοφόρησε το ευρώ.

Τουλάχιστον μία –η κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας- είναι αυτή που επεξεργάζεται εάν χρειάζεται να εξασφαλίσει περαιτέρω πρόσβαση σε τυπογραφεία, σε περίπτωση που πρέπει να επαναφέρει χαρτονομίσματα εκ νέου για να στηρίξει την αναγέννηση του εθνικού νομίσματος, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Εκτός των 17 χωρών της ευρωζώνης, αρκετές ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες αναζητούν αμυντικά μέτρα για να προστατευτούν από την πιθανή κατάρρευση, εάν η ευρωζώνη διαλυθεί, επισημαίνουν άλλες πηγές.

Αρκετές, μεταξύ των οποίων η Ελβετία, εξετάζουν πιθανές αντικαταστάσεις για το ευρώ ως εξωτερικό σημείο αναφοράς (ή peg) που χρησιμοποιούν για να διατηρηθούν σταθερά το νομίσματά τους.

Ο σχεδιασμός των κεντρικών τραπεζών είναι προκαταρκτικός, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, ενώ προσθέτουν πως δεν αντανακλά προσδοκία ότι η ευρωζώνη οδεύει προς διάλυση.

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, το γεγονός ότι κεντρικοί τραπεζίτες μελετούν και μόνο το ενδεχόμενο, το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν αδιανόητο, υπογραμμίζει το πόσο γρήγορα έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες.

Επίσης, τονίζει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ή έξι χώρες που είναι υπεύθυνες για την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε ότι η τράπεζα δεν αναζητά τρόπους αύξησης της ικανότητάς της να εκτυπώνει, τονίζοντας πως «δεν υπήρξε καμία συζήτηση σχετικά με το θέμα».


Πηγή:www.capital.gr
Σημ.axinosp:Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν η ΕΕ και η Γερμανία θα μπουν στο μάτι του κυκλώνα της νομισματικής κρίσης.
Εμείς απλά περιμένουμε να γίνει η επιστροφή της δραχμής από τον Παπαδήμο που σαν λογιστικός εμπειρογνώμονας κάνει την εκκαθάριση της επιχείρησης Ελλάδα μετά την χρεοκοπία της, μοιράζοντας τα ιμάτια της σε πιστωτές ανύπαρκτων και επαχθών δανείων !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.inews.gr/135/katapeltis-o-stavros-vitalis-stin-anakritria-na-prosachthei-simera-sti-dikaiosyni-o-archigos-tis-elas-eleftherios-oikonomou.htm
δΕς ΑΥΤΟ ο ιφικρατης αμυρας ηταν εκπροσωπους τύπου του βιταλη που το επαμ τον καταγγείλαμε.ΔΕβν το ξερεις; Και τωρα διωχνετε εμας που τον διωξαμε;