Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως η ευρωζώνη μετράει ώρες;

By LEX
 Οι τεχνοκράτες της Ευρώπης βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης συζητείται πλέον ανοιχτά όχι μόνο στις χρηματιστηριακές αίθουσες αλλά και στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις. Δικαίως. Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα έχουν φέρει τη χώρα, αν μη τι άλλο, πιο κοντά στην έξοδο. Είναι μία επικίνδυνη περιοχή για τους αξιωματούχους: εάν συζητήσουν για τη διάσπαση της ευρωζώνης, τότε κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Δεν μπορούν, όμως, να μην πουν και τίποτα. Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας ως προς το εάν θα περιλαμβάνεται προειδοποίηση για τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης στις ενημερωτικές εγκυκλίους για τα ομόλογα του EFSF αποτυπώνει αυτό το δίλημμα των αξιωματούχων. Από τη μία πλευρά, οι υποψήφιοι επενδυτές στα ομόλογα του EFSF θα πρέπει να ενημερωθούν για τον κίνδυνο διάσπασης του ευρώ ή της τελικής του κατάρρευσης. Από την άλλη, όμως, πραγματικά πόσοι επενδυτές υπάρχουν που δεν γνωρίζουν πλέον την ύπαρξη αυτού του κινδύνου;
 Ως συνήθως, οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από τους αξιωματούχους. Το ευρώ βρίσκεται σε χαμηλό 12 μηνών έναντι του δολαρίου. Βασική αιτία είναι οι πραγματικές ανησυχίες για την οικονομία της ευρωζώνης. Η αποδυνάμωσή του, όμως, αντικατοπτρίζει επίσης τα ρήγματα στο οικοδόμημα της Ένωσης που έχουν προκληθεί από την κρίση χρέους. Ρήγματα που έχουν διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς η Angela Merkel και ο Nicolas Sarkozy, κατά την πρόσφατη κρίση με το δημοψήφισμα, έδωσαν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να ζήσουν και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει λιγότερη διάθεση για ένα ακόμη πακέτο στήριξης για τη χώρα (ή την Πορτογαλία) εάν (ή όταν) θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια.
Η πιθανότητα για διάσπαση της ευρωζώνης δεν είναι πλέον μηδενική. Και μετά την κρίση, πάντα θα υπάρχει. Το ερώτημα είναι εάν η πιθανότητα αυτή είναι στο 5%, στο 50% ή στο 100% και με ποια μορφή θα γίνει αυτή η διάλυση. Οι αξιωματούχοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν κάτι γι' αυτήν. Ο κίνδυνος είναι πως ο χρόνος εξαντλείται και ότι δεν θα έχουν τα χρονικά περιθώρια να εξασφαλίσουν πως η διάσπαση αυτή, όταν γίνει, θα είναι με τη μορφή της συρρίκνωσης και όχι της διάλυσης.  
 ΠΗΓΗ: FT.com
Σημ.axinosp:Τελικά θα είναι τα τελευταία Χριστούγεννα με ευρώ ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: