Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σκάνδαλο Λ.Παπαδήμου: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε τα 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!


Mπορεί να έγιναν εκλογές, μπορεί να ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου από την λαϊκή ψήφο (απομένει βέβαια η νέα εκλογική διαδικασία για να σφραγιστεί η "αποκόλληση" του συνόλου της κυβέρνησης των τραπεζιτών από την εξουσία), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αποχωρούντα πρωθυπουργό τη τελευταία του υπογραφή να την βάλει προκειμένου να υλοποιήσει τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο τον έκαναν πρωθυπουργό:
Να δώσει τα πρώτα 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες εν μέσω ανυπαρξίας κυβέρνησης και εν μέσω νέας προεκλογικής περιόδου! 
Τα οποία 18 δισ. ευρώ δεν προέρχονται από πουθενά αλλού, πέρα από τα δανεικά που πήρε ο ελληνικός λαός (ή μάλλον τον ανάγκασαν να τα πάρει, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Είναι πραγματικό σκάνδαλο και όνειδος για την δημοκρατία μας το γεγονός ότι ένας τραπεζίτης έγινε πρωθυπουργός (με την ψήφο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για να μην ξεχνιόμαστε) απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μερικών τραπεζιτών.
Την στιγμή μάλιστα που αρνούνται να δώσουν την έκθεση της Blackrock στην δημοσιότητα για να φανεί το που διέθεσαν τα προηγούμενα 200 δισ. που έχουν πάρει σε "ενισχύσεις" οι τράπεζες από το 2008.
Έτσι σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας που έκανε και την σχετική έκθεση ετοιμάζονται μέχρι την Παρασκευή να δώσουν 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες μετά από σχετική επιστολή του Λ.Παπαδήμου! 



Η νέα δωρεά στους τράπεζες (υποτίθεται για να αυξηθεί η ρευστότητά τους και να ... δώσουν δάνεια, φοβερό ανέκδοτο, πράγματι) εμπεριέχεται στην πρώτη φάση της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα μετά από συνάντηση την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του Λ.Παπαδήμου και του κ. Θωμόπουλου, υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελάδας.
Μετά την συνάντηση ο Λ.Παπαδήμος έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) η οποία κοινοποιήθηκε στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και στην διοίκηση της ΤτΕ, με την οποία ζητούσε την άμεση εκταμίσευση υπέρ των τραπεζών των 18 δισ. ευρώ! Παρά τις έντονες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει το ΤΧΣ.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να πληρούνται οι προβλεπόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας είναι αναγκαία για  τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για  τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Παραθέτει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που πρέπει να εφαρμόσει το ΤΧΣ και  επισημαίνει ότι «είναι αναγκαίο το ΤΧΣ να οριστικοποιήσει άμεσα την προβλεπόμενη Σύμβαση Προεγγραφής, ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταβατική κεφαλαιακή ενίσχυση πιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να πληρούνται οι προβλεπόμενες  από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας».
Τονίζει μάλιστα ότι «εάν το ΤΧΣ κρίνει σκόπιμο η Σύμβαση Προεγγραφής να περιλαμβάνει πρόσθετους όρους, που συμπληρώνουν αυτούς που καθορίζονται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 2/5/12, οι όροι αυτοί πρέπει να είναι συνεπείς με την αξιολόγηση της Τραπέζης της Ελλάδος ότι η μεταβατική κεφαλαιακή ενίσχυση συνιστά αύξηση των εποπτικών κεφαλαίων. Είναι αυτονόητο ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας ενός πιστωτικούς ιδρύματος θα βασίζεται σε σχετική έκθεση και βεβαίωση της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία ως εποπτική αρχή, έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του».
Η επιστολή καταλήγει με τη σύσταση «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα  ανωτέρω σημεία και να μεριμνήσετε ώστε οι Συμβάσεις Προεγγραφής να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να γίνει εφικτή η προκαταβολή της κεφαλαιακής ενίσχυσης βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων το συντομότερο δυνατό προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Μάλιστα, χθες το μεσημέρι οι δύο τραπεζίτες Λ.Παπαδήμος και Γ.Προβόπουλος, συνεργάστηκαν επί ώρεςκαι υπέγραφαν έγγραφα για την εκταμίευση, μία μέρα πριν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού δεν υπάρχει η δεύτερη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν εκφράσει τις σφοδρές επιφυλάξεις τους.
Είναι πράγματι λυπηρό για την Ελληνική Δημοκρατία ότι ο πρωθυπουργός της το μοναδικό πράγμα με το οποίο ασχολείται (όταν δεν συγγράφει ανυπόγραφες τρομολαγνικές επιστολές) να φροντίζει τα δανεικά που έχει πάρει ο ελληνικός λαός να εισπραχθούν χωρίς καν να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες από τους συναδέλφους του τραπεζίτες...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: