Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ξεμένουν από τρόφιμα οι φυλακές



Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, κάποιοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της πείνας.  Σε μια εποχή όπου τα άδεια ταμεία του κράτους αδυνατούν να στηρίξουν οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους και πρόνοιας, με «παγωμένη» την χρηματοδότηση σε παιδεία και υγεία, το «σωφρονιστικό» σύστημα  δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η χρηματοδότηση για πολλές φυλακές της χώρας έχει εδώ και μήνες μειωθεί στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κρατούμενοι να υποσιτίζονται και να επιβιώνουν χάρη στην φιλανθρωπία τοπικών κοινωνιών.

Τελευταίο παράδειγμα το σωφρονιστικό κατάστημα της Κορίνθου, όπου οι κρατούμενοι μετά την διακοπή της τροφοδοσίας των κρατουμένων από το γειτονικό στρατόπεδο της πόλης βρέθηκαν στο έλεος του Θεού καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στις αποθήκες δεν υπάρχει ούτε ένα σπυρί ρύζι. Όταν πριν λίγες ημέρες ο διοικητής του στρατοπέδου ανακοίνωσε στην διεύθυνση των φυλακών την διακοπή της μεταφοράς φαγητού επικαλούμενος έλλειψη προμηθειών ακόμη και για τους στρατιώτες, έκλεισε και η τελευταία πηγή εφοδιασμού για τους 84 κρατούμενους. Στο ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς τρόφιμα, άμεση ήταν η κινητοποίηση κάποιων κατοίκων της Κορίνθου που ανέλαβαν την υποστήριξη των φυλακισμένων μιας και όλες οι διαμαρτυρίες προς το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Τις τελευταίες ημέρες ομάδες κατοίκων της Κορίνθου έχουν ξεκινήσει την συγκέντρωση τροφίμων από σπίτι σε σπίτι σαν ένα ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους ανθρώπους που μπορεί η δικαιοσύνη να στέρησε ορισμένα δικαιώματα, αλλά δεν τους τιμώρησε με την στέρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Στις φυλακές Κορίνθου οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι: ρύζι, μακαρόνια, κατεψυγμένο κρέας και αυγά.

Προβλήματα στην σίτιση των κρατουμένων έχουν αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα τα σωφρονιστικά καταστήματα σε Πάτρα και Αλικαρνασσό όπου όσοι κρατούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα και τα χρήματα για να προμηθευτούν τρόφιμα από το κυλικείο των φυλακών παραμένουν δίχως φαγητό.

Πρώτο Θέμα
Σημ.axinosp:Η απόλυτη ξεφτίλα του Νεοφιλελευθερισμού !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: