Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Economist: Η ελληνική φυγή


Δεν είναι καλή ιδέα να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, ωστόσο είναι ώρα να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Με άλλο ένα αιχμηρό εξώφυλλο  κυκλοφορεί ο Βρετανικός The Economist που στην ανάλυσή του δείχνει το δρόμο που φαίνεται να παίρνει ή πρέπει να πάρει η Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωζώνη.
Στο εξώφυλλο του  περιοδικού φιλοξενείται ο δρομέας, ο οποίος καίει με τη φλόγα της δάδας του ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Σύμφωνα  με το οικονομικό περιοδικό η λέξη "grexit (όπως χαρακτηρίζεται μία ελληνική έξοδος από το ευρώ) είναι ένας άσχημος χαρακτηρισμός που μπορεί σύντομα να γίνει μία ακόμα πιο άσχημη πραγματικότητα".
Το περιοδικό κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί να καταγγείλει συμφωνία της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ. "Αν στις εκλογές της 17 Ιουνίου λάβουν την πλειοψηφία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και αν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, τότε η βοήθεια προς την Ελλάδα θα διακοπεί".
Eirexit, Porxit, Spaxit και Ixit
"Οι έλληνες πολιτικοί οφείλουν να είναι ειλικρινείς όσον αφορά του τι σημαίνει μία έξοδος", τονίζει το περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι "ο κ. Τσίπρας και οι συνάδελφοί του υποδαυλίζουν την άποψη ότι οι Ελληνες μπορούν να αποφύγουν  τη λιτότητα και να μείνουν και στο ευρώ".
"Για την ακρίβεια οι Ελληνες δεν μπορούν να αποφύγουν τη λιτότητα είτε εντός είτε εκτός ευρώ", υπογραμμίζει ο Economist. «Αποκομμένη από τα κονδύλια των ξένων, η χώρα θα αναγκαστεί να εισέλθει σε ακόμα πιο ασφυκτική λιτότητα", με δύσκολες αν όχι καταστροφικές συνέπειες.
"Αν οι έλληνες ψηφοφόροι ωστόσο δικαιούνται μεγαλύτερης ειλικρίνειας για την "grexit" το ίδιο και οι υπόλοιποι της ευρωζώνης". Τι θα πει αυτό; "Μπορεί η Ελλάδα να είναι μία μικρή οικονομία, αλλά μια ελληνική έξοδος από το ευρώ, υπό συνθήκες δραματικά ασφυκτικές, δεν θα είναι μικρό γεγονός". "Μία έξοδος θα κοστίσει στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τις εταιρείες και τους φορολογούμενους πολλά λεφτά. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζεται ο κίνδυνος μιας γενικότερης εξάπλωσης στις ασθενείς ευρωπαϊκές οικονομίες".
"Οι καταθέσεις αποσύρονται από τις ελληνικές τράπεζες με αυξανόμενο ρυθμό. Αν ο πανικός προκαλέσει μία ελληνική έξοδο πριν τις εκλογές, θα καταστρέψει την αξιοπιστία των δεσμεύσεων ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι ασφαλείς. Καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται μέσα στο ευρώ, ...τα κεφάλαια θα έχουν φύγει και το βάρος του χρέους θα προβάλει μεγαλύτερο. Καθώς η πολιτική σκηνή της Ελλάδας θα έχει χρεοκοπήσει, οι σειρήνες του λαϊκισμού θα γίνουν ακαταμάχητες", προειδοποιεί το περιοδικό.
Και συνεχίζει: "αυτοί οι κίνδυνοι απαιτούν άμεση δράση. Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εμποδίσει μία μαζική εκροή, πρέπει να έτοιμη να παράσχει στις ελληνικές τράπεζες ρευστότητα- αυξάνοντας τις απώλειες για τον ευρωπαίο φορολογούμενο αν η Ελλάδα τελικώς αποχωρήσει. Δεύτερον, για να εμποδίσει την έλλειψη εμπιστοσύνης που θα προκαλέσει μία ελληνική έξοδος σε άλλες περιφερειακές οικονομίες, η ευρωζώνη πρέπει να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα σε οικονομική ενοποίηση από όση θέλουν να παραδεχθούν οι ευρωπαίοι πολιτικοί".
"Για να προστατεύσουν τις τράπεζες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας οι ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να παράσχουν κάποιο είδος εγγυήσεων για τις καταθέσεις σε όλη την ευρωζώνη....", υποστηρίζει ο Economist, σχολιάζοντας καυστικά: "οι ευρωπαίοι θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται αυτά τα πράγματα πιο νωρίς φέτος όταν η κρίση κοιμόταν, αλλά η Γερμανία δεν ήθελε και τώρα όλα πρέπει να γίνουν βιαστικά".
"Η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την ώρα της αλήθειας"
Καυστικός είναι και ο επίλογος, με αποδέκτη κυρίως τη Γερμανία. "Η οικονομική επανεκκίνηση της Ευρώπης είναι απαραίτητη για τη διάσωση του ευρώ. Η Ελλάδα φέρνει στο προσκήνιο την ώρα της αλήθειας. Και όμως οι πολιτικοί, ειδικά στη Γερμανία, ακόμα δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτή τη λογική- πόσο μάλλον να την εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους. Η προοπτική μιας ελληνικής εξόδου σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουν να το κάνουν- και μάλιστα γρήγορα", τονίζει ο βρετανικός Economist.
Σημ.axinosp:Ετοιμαστείτε τοκογλύφοι να πονέσετε, η δάδα ξέρετε που θα σας την βάλουμε !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποίοι να πονέσουν ρε σύ πλάκα κάνεις;
Κοίτα εδώ:

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_18.html

axinosp είπε...

Ξέρουν ότι ήταν το τελευταίο που πληρώνουμε !!