Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επίθεση της Κριστίν Λαγκάρντ στους Έλληνες φοροφυγάδες


Επίθεση στους φοροφυγάδες εξαπέλυσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian, στέλνοντας ταυτόχρονα και αυστηρό μήνυμα προς τους Έλληνες ότι θα πρέπει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους προειδοποιώντας τους ότι δεν πρέπει να περιμένουν συμπόνοια. Σε ερώτηση μάλιστα, εάν κάθε φορά που κοιτάζει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία και απαιτεί μέτρα επιλέγει να αγνοήσει το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες δε θα έχουν πρόσβαση σε μαία για να γεννήσουν, ασθενείς δεν έχουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και ηλικιωμένοι πεθαίνουν μόνοι χωρίς φροντίδα, απαντά ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά σε κάποιο χωριό του Νίγηρα που πηγαίνουν σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα, μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία, την ώρα που θέλουν πολύ να μορφωθούν. «Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται ακόμα περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα», λέει η κα. Λαγκάρντ.

Προσθέτει ότι όταν σκέφτεται την Ελλάδα σκέφτεται και αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους, προσθέτοντας κατόπιν ερώτησης ότι σκέφτεται και όσους πασχίζουν να επιβιώσουν χωρίς δουλειά ή δημόσιες υπηρεσίες. Σημειώνει ότι αυτοί πρέπει να αλληλοβοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο, διευκρινίζοντας ότι εννοεί πως όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους.
Συμφωνεί με την παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι ακούγεται σαν να λέει στους Έλληνες και σε άλλους Ευρωπαίους ότι πέρασαν καλά αλλά τώρα είναι η ώρα να πληρώσουν. «Σωστά, ναι», απαντά η κα. Λαγκάρντ. Σε ερώτηση για το πώς μπορούν να ευθύνονται τα παιδιά στην Ελλάδα που υποφέρουν από τις περικοπές, η επικεφαλής του ΔΝΤ απαντά ότι υπεύθυνοι είναι οι γονείς τους, που πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους. Σχολιάζοντας την ενίσχυση αντιμνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, η κα. Λαγκάρντ λέει ότι οι ψηφοφόροι ποτέ δεν κάνουν λάθος καθώς ψηφίζουν με γνώμονα τη συνείδησή τους και τα πιστεύω τους, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Μεταξύ άλλων κάνει την εκτίμηση ότι η διαφωνία μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού επί της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί στην Ευρώπη τονίζεται υπερβολικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρητορική του κ. Ολάντ δε θα αποτυπωθεί πλήρως και στην πολιτική του. «Πιστεύω πολύ ότι η πράξη είναι που μετρά, πολύ περισσότερο από την ένταση των πολιτικών υποσχέσεων, δηλώσεων και συνθημάτων κατά την προεκλογική περίοδο», σχολιάζει η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στον Γκάρντιαν.
Σημ.axinosp:Μετά αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: