Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κυβιστήσεις: Ο Τσίπρας ζητάει ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του Μνημονίου και όχι “ακύρωση”!!!



Μια από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο για να σχηματιστεί κυβέρνηση ήταν να υπάρξει άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ουσιαστικά δηλαδή να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση και να μην υπάρχει Μνημόνιο.
Πριν από λίγο, όμως, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια ιστορική κωλοτούμπα. Αντί να ζητά ακύρωση του Μνημονίου όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιεί λεκτικούς ακροβατισμούς για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς.

Λέει χαρακτηριστικά στο επίμαχο σημείο για το Μνημόνιο: «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».
Κουβέντα για καταγγελία του Μνημονίου κι όχι μόνο αυτό. Ολόκληρη η επιστολή του είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο  ώστε είναι σαν να μην την έγραψε ο Τσίπρας. Λες και ξαφνικά ο Αλέξης αντιπαλεύει τον Τσίπρα. Έχει γραφτεί σε πολύ ήπιο τόνο σε πλήρη αντίθεση με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί κατά καιρούς για το Μνημόνιο, τους Ευρωπαίους, τη Μέρκελ κ.λπ. Μοιάζει με τον Γ. Παπανδρέου όπου όταν μιλούσε εντός Ελλάδας ήταν λιοντάρι που θα καταξέσκιζε τη Μέρκελ και στην Ευρώπη γινόταν αυτόματα γατούλα του καναπέ.
Έτσι και ο Τσίπρας, «πουλάει« επανάσταση εντός Ελλάδας και σε επιστολές του στο εξωτερικό μοιάζει περισσότερο με… Μνημονιακός.
Μάλιστα, η επιστολή του Τσίπρα είναι πολύ πιο λάιτ από αυτή που είχε στείλει με την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος με πιο δραματικούς τόνους και ζητούσε ξεκάθαρα επαναδιαπραγμάτευση κι όχι «να επανεξετάσουμε« κι άλλα τέτοια κόλπα. Ο δε Σαμαράς αυτά και περισσότερα τα έγραφε πριν την κατραπακιά των εκλογών κι όχι μετά. Εχει κι αυτό τη σημασία του.
Αναλυτικά η επιστολή Τσίπρα για να καταλάβετε τη διγλωσσία του είναι η εξής:

«Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.
» Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.
» Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
» Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης.
» Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.
» Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.
» Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
» Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση
 
Σημ.axinosp:Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, άρχισαν οι κωλοτούμπες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: