Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Deutsche Bank: Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σώσει το ευρώ


Την άποψη ότι μόνο ο Ιησούς μπορεί να σώσει το… ευρώ θα περιμέναμε να την ακούσουμε από κάποια θρησκευτική ηγεσία ή ενδεχομένως από φανατικές οργανώσεις. Όταν όμως την δήλωση αυτή κάενι ο επικεφαλής του τμήματος συναλλαγματικών ισοτιμιών της Deutsche Bank τότε μάλλον τα πράγματα είναι ανησυχητικά!
«Μπορώ να σκεφτώ μόνο μία ‘φιγούρα’ που θα μπορούσε τώρα να εμπνεύσει τους περισσότερους Ευρωπαίους και που σίγουρα ποτέ δεν έχει αμαρτήσει. Κι αν κάποιος μπορεί να σώσει τώρα την Ευρωζώνη, αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός!» είπε ο  Μπιλάλ Χαφέεζ στην ετήσια συνέλευση της γερμανικής τράπεζας με τους πελάτες της σε επίπεδο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο Αμβούργο αφήνοντας άναυδους τους επενδυτές.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αμέσως μετά οι ιθύνοντες της τράπεζας απομαγνητοφώνησαν την ομιλία και τη διένειμαν υπό μορφή ενημερωτικού σημειώματος σε όλη την πελατεία τους. Δείγμα κι αυτό του πόση σημασία αποδίδουν στις εκτιμήσεις του συμβούλου τους!

Ο κ. Χαφέεζ εστίασε την ομιλία του στα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και το ευρώ και επεσήμανε την άμεση ανάγκη για περαιτέρω επιτάχυνση της πολιτικής, οικονομικής και κατ’ επέκταση νομισματικής ενοποίησης της Ευρώπης. Ο λόγος που έγινε η θρησκευτική παραβολή ήταν για να καταδέιξει την ανάγκη να αποκτήσει η Ένωση ένα ρόλο που θα πιστέψουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις. Ένα ρόλο που όπως επεσήμανε δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι πολιτικοί ούτε οι τραπεζίτες.
«Αν ο καθένας στην Ευρωζώνη σταματούσε να παίζει το ρόλο του αναμάρτητου και του κατήγορου των υπολοίπων, τότε θα γινόταν το πρώτο βήμα. Θυμηθείτε πως όλοι στην ΕΕ έχουμε κάνει συμφωνίες και συμβιβασμούς, ακόμα και οι πιο ισχυρές χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία. Αναμάρτητοι ΔΕΝ υπάρχουν. Όλες οι χώρες καλούνται να τηρήσουν μια αυστηρή νομισματική πολιτική και να διατηρήσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και η Γαλλία και η Γερμανία παραβίασαν αυτό το Σύμφωνο χωρίς να υποστούν κάποια συνέπεια. Συνεπώς δεν δικαιούνται τώρα να «πετροβολούν» τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Εκείνο που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την διατήρηση και επιβίωση της ζώνης του ευρώ στην παρούσα, στη σημερινή της μορφή» σημείωσε ο κ. Χαφέεζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: