Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Washington Post: Τραπεζικό σύστημα και… Ρώσοι «καταδίκασαν» την Κύπρο – «Τσουνάμι» ρευστοποιήσεων σε Ελλάδα και Ισπανία


Την μετάδοση της τραπεζικής κρίσης της Κύπρου και στις υπόλοιπες βαλλόμενες χώρες της Ευρωζώνης καθιστά πιθανή η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».
Σε εκτενές αφιέρωμά της για τις τρέχουσες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, η αμερικανική εφημερίδα εξαίρει την αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να διασφαλίσουν τις καταθέσεις των πολιτών.
Επιχειρώντας να απαριθμήσει τα αίτια αυτή της επιλογής, η έγκριτη εφημερίδα «στέκεται» στο δυσθεώρητο μέγεθος του τραπεζικού συστήματος αλλά και στην φημολογία περί «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος εκ μέρος Ρώσων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, η Washington Post συνιστά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσοχή αναφορικά με το «ντόμινο» εξελίξεων σε Ελλάδα και Ισπανία.
«Θα πρέπει να αναμένουμε ένα τσουνάμι ρευστοποιήσεων των κεντρικών τραπεζών» διαμηνύει χαρακτηριστικά.
«Τους τελευταίους έξι μήνες, οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν εφησυχάσει, πεπεισμένες ότι η κρίση στη ζώνη του ευρώ, για πρακτικούς λόγους, έχει τελειώσει. Η Κύπρος είναι το πείραμα για το αν αυτό είναι σωστό, ή αν ο εφησυχασμός είναι άστοχος. Με άλλα λόγια, αν πρόκειται να υπάρξει ένα νέο κύμα οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, οι ιστορικοί θα είναι σε θέση να εντοπίσουν το σημείο εκκίνησης της  στην ημέρα διάσωσης των Κυπριακών Τραπεζών» καταλήγει το σχόλιο της εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: