Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μας κατέστρεψαν! Ξένοι καταθέτες ζητούν άμεση ανάληψη των χρημάτων τους

Καταιγισμός ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις τράπεζες από ξένους καταθέτες οι οποίοι ζητούν άμεσα αναλήψη των καταθέσεών τους. Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε ρωσικούς κυβερνητικούς κύκλους η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.




Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy ξένοι επενδυτές και καταθέτες από την Ρωσία, την Ουκρανία και το Βέλγιο ζητούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων να τους επιστραφούν οι καταθέσεις τους. Στις τράπεζες σήμανε συναγερμός και κλήθηκαν τραπεζικά στελέχη στα γραφεία τους για να μπορέσουν να απαντήσουν στις απαιτήσεις των ξένων πελατών τους. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ρώσου καταθέτη ο οποίος ανέφερε στο μήνυμά του τα εξής: "θεωρώ ότι έκανα μια λάθος επένδυση, έχασα κάποια χρήματα, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον αξιοπιστία και δεν υπάρχει πλέον λόγος να επενδύσω ξανά στη Κύπρο." 

Σε μια δεύτερη περίπτωση,  Βέλγος καταθέτης είχε μεταφέρει σε κυπριακή τράπεζα μεγάλο ποσό για τρεις μήνες και στη συνέχεια θα μετέφερε τα χρήματα του σε τρίτη χώρα. Η κίνηση του αυτή  μπορεί να του κοστίσει, όπως πληροφορούμαστε, 300.000 ευρώ.

Η Μόσχα θεωρεί ότι οι αιτιάσεις της για να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη αγνοήθηκαν από τις Βρυξέλλες, παρότι έχει σειρά συμφερόντων και δραστηριοποιείται στη Μεγαλόνησο.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές καταθέσεις Ρώσων και ρωσικών επιχειρήσεων σε κυπριακές τράπεζες είναι περίπου 18 δισ. ευρώ. Θα υποστούν λοιπόν ζημία 1,8 δισ. ευρώ και οι αντιδράσεις από ρωσικής πλευράς θα είναι ανπόφευκτες. 

Αναμένεται φυγή ρωσικών κεφαλαίων από την Κύπρο, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: