Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές - Τρία credit event θα υπάρξουν, το πρώτο σημειώθηκε 9 Μαρτίου, το δεύτερο 18 Απριλίου ή 15 Μαίου, αλλά το χειρότερο θα έρθει αρχές του 2013 και ελπίζουμε να μην είσαστε παρόντες…..


Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές. Ναι καλά διαβάσατε 3 φορές.
Θα αποτελέσει η χώρα παγκόσμια πρωτοτυπία, προφανώς δεν θα είμαστε περήφανοι ως κοινωνία και λαός γι’ αυτή μας την πρωτιά αλλά το σίγουρο είναι ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει 3 φορές.
Η πρώτη χρεοκοπία σημειώθηκε επίσημα με όρους ISDA της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων στις 9 Μαρτίου ενώ 19 πληρώθηκαν τα CDS.
H δεύτερη χρεοκοπία θα έρθει πιθανότατα 18 Απριλίου (ή 15 Μαίου)  καθώς τότε λήγει η προθεσμία για τα XS ελληνικά ομόλογα αλλοδαπού δικαίου.
Οι κάτοχοι των 8,3 δις ευρώ δεν συναινούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI, το ελληνικό κράτος δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τα ομόλογα γιατί απλά δεν έχει αλλά και αν το κάνει θα προκαλέσει την αντίδραση όσων συμμετείχαν εθελοντικά.
Στις 15 Μαίου λήγουν 450 εκατ. ευρώ (FRN). Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει περίοδος χάριτος ορισμένων  ημερών, υπάρχουν φόβοι ότι η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών, με την υπόθεση προφανώς να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη.
Η ISDA απειλεί ότι θα πιστοποιήσει νέο credit event και προφανώς θα πληρωθούν τα CDS γι’  αυτά τα ομόλογα  XS που περιλαμβάνονται στην διαδικασία του PSI+.
Πιθανότατα η νέα χρεοκοπία της Ελλάδος θα σημειωθεί στις 18 Απριλίου – αν δεν υπάρξει νέα παράταση από το ελληνικό δημόσιο-.
Ο αντίκτυπος από την νέα χρεοκοπία θα είναι πολύ μικρός καθώς θα αφορά ομόλογα 8,3 δις ευρώ.
Μια φορά χρεοκόπησε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και δεύτερη δεν θα είναι και καταστροφή.
Όμως αυτό που η επίσημη πολιτεία αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι η 3η χρεοκοπία που σχεδιάζεται μεθοδικά θα είναι καταστροφική.
Η 3η χρεοκοπία που χρονικά προσδιορίζεται αρχές του 2013 θα περιλαμβάνει νέο haircut 50% με 70% στα νέα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου, στα ομόλογα του επίσημου τομέα των κεντρικών τραπεζών αλλά και τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τρόικα στην Ελλάδα.
Με την πρώτη χρεοκοπία η Ελλάδα γλίτωσε 100 δις.
Με την δεύτερη χρεοκοπία η Ελλάδα θα γλιτώσει περίπου 7 δις από τα 8,3 δις
Στην 3η  χρεοκοπία το ελληνικό κράτος θα γλιτώσει από το haircut τουλάχιστον άλλα 100 δις αλλά στην 3η χρεοκοπία η Ευρώπη θα θέσει θέμα παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ και βεβαίως οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου. Το ζητούμενο είναι ποιος θα βάλει τα κεφάλαια τότε;
Η 3η χρεοκοπία ίσως είναι και η φαρμακερή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.
Η 3η χρεοκοπία θα είναι και η καταστροφή της Ελλάδος.
Ειλικρινά ελπίζουμε να μην είσαστε παρόντες στο credit event στις αρχές του 2013.

Υποσημείωση
Μην αψηφήσετε αυτό το κείμενο.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Τρεις να'ναι οι μέρες σας λαμόγια τραπεζίτες!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μια χρεωκοπια και ο γιαραμπης ο ιδιος να κατεβει στην γη δεν την σταματα.
και ο χασρετ ισσα να κανει προσευχη
δεν μπορει να την ανασχεσει.
και ολο το ελεεινο ιερατειο της μονης πετρακη με μπροσταρη τον jeronymo να κανει λιτανεια την ζωνη της παναγιας,στους αθηναικους δρομους,χρεωκοπια δεν υπερφαλαγγιζεται.

η λυση δεν ειναι εξω απο το δοκανο του ευρω. η λυση ειναι καταρευση πανηγυρικη της ευροζωνης.
η νεα νικη εναντια στον μονεταριστικο ναζισμο.