Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Μεγάλος φόβος η αποχή για το ΠΑΣΟΚ


Στο κόμμα θεωρούν ότι μεγάλος αντίπαλος στις προσεχείς εκλογές είναι η μη προσέλευση των παραδοσιακών ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Μεγάλος φόβος η αποχή για το ΠΑΣΟΚ
Την μεγάλη αποχή των τελευταίων ετών προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν στο ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρούν ότι ο μεγάλος αντίπαλος του κόμματος τις προσεχείς εκλογές είναι η απόφαση των παραδοσιακών ψηφοφόρων τους να μην μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει άνοιγμα προς τη μεγάλη μάζα των πολιτών που παραδοσιακά στήριζαν το κόμμα, είτε με Κώστα Σημίτη, είτε με Γιώργο Παπανδρέου αρχηγό. Ταυτόχρονα με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα προσπαθήσει να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην ευρεία δημοκρατική παράταξη που επιδιώκει να εκφράσει ο νέος πρόεδρος.

Έτσι σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι εξελέγησαν στις περιφέρειες και στους δήμους στην αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Οι τοπικοί άρχοντες που ψηφίστηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ αποτελούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία συνειδητοποιημένα στελέχη, που βρίσκονται κοντά στο κόμμα. Δεδομένης μάλιστα της επικράτησης του ΠΑΣΟΚ σε εκείνες τις εκλογές πιστεύεται ότι θα μπορέσουν να επηρεάσουν συμπολίτες τους, ώστε να επιστρέψουν στο κόμμα.

Την Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο Μουσείο Μπενάκη σε ανθρώπους του πνεύματος. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει σε επαφή με προνομιακό κοινό για τον ίδιο, καθώς ο ίδιος ανδρώθηκε μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο.
Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, όλοι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ συναντούσαν πνευματικούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Η κίνηση αυτή τόνωνε το προφίλ και το κύρος τους.
Σε αυτή τη δύσκολη – για το κόμμα – στιγμή δεν θα μπορούσε να μην επαναληφθεί μια τέτοια εκδήλωση προκειμένου να επαναπατριστούν παραδοσιακοί υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό την άποψη της κοινής γνώμης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η ηγεσία του κόμματος τις επόμενες ημέρες, την ώρα μάλιστα που μειώνεται η «ψαλίδα» με την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ο πρώτος στόχος, αυτός της μείωσης της δημοσκοπικής διαφοράς, επιτυγχάνεται γι’ αυτό από αυτή την εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο που προβλέπει την επαναπροσέγγιση με όσους φεύγουν, είτε για την Δημοκρατική Αριστερά, είτε για τονΣΥΡΙΖΑ, είτε για την Κοινωνική Συμφωνία, είτε κυρίως για την… αποχή.
Σημ.axinosp: Οι "πνευματικοί" άνθρωποι που μαζί τα φάγανε με το ΠΑΣΟΚ, θα κληθούν ή να επιστρέψουν τα φαγωμένα ή να γίνουν οι νέες γλάστρες του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: