Στην κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου προχώρησαν σήμερα, από το πρωί, κάτοικοι της Ιεράπετρας σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτή συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία τους για τις εξαιρετικά αρνητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.
Ακόμη σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα προχωρήσουν, «έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς» όπως υποστηρίζουν.

Γενική συνέλευση θα αποφασίσει αν η κατάληψη θα συνεχιστεί. Εν τω μεταξύ, για αύριο έχει προγραμματιστεί κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου από τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου.

Επίσης αναφέρουν ότι θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η Επιτροπή ακόμη ζητά να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και να απαιτηθούν, οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού Λασιθίου.
«Απαιτούμε την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας -αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν- και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε το νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές» καταλήγει η επιτροπή Αγώνα της Ιεράπετρας.