Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Θα παραιτηθεί ο Μπερλουσκόνι;

Στην Ιταλία δεν αποκλείεται πλέον η παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις από τις Βρυξέλλες είναι αφόρητες.

Το πρόγραμμα περικοπών και εξυγίανσης των δημοσιονομικών, όπως αυτό εκφράστηκε κατά τη συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκάλεσε μια μεγάλη εσωτερική κρίση στην Ιταλία.



Οι φήμες ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραιτηθεί πυκνώνουν. Ο Μπερλουσκόνι μετά τις πιέσεις των Βρυξελλών δήλωσε πως σκέφτεται να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 και να πουλήσει δημόσια περιουσία.

Η χθεσινή έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη δεν κατάφερε να βγάλει κάποιο αποτέλεσμα και αυτό διότι ο κυβερνητικός εταίρος του Ιταλού πρωθυπουργού η Λίγκα του Βορρά αρνείται κατηγορηματικά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Για τους ίδιους λόγους το 1994 η Λίγκα του Βορρά άφησε την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να πέσει.

Με άδεια χέρια στις Βρυξέλλες

Διαμαρτυρίες στη Ρώμη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Από ό,τι φαίνεται ο Μπερλουσκόνι θα πάει αύριο στο δεύτερο μέρος της Συνόδου Κορυφής θα πάει με άδεια χέρια. Όπως εκτιμά ο Ντίνο Πεζόλε, σχολιαστής της εφημερίδας ‘Ilsole24 ore’ εκτιμά πως αύριο δεν θα προσέλθει σαν παραιτημένος πρωθυπουργός, ωστόσο δεν του απομένουν να κάνει και πολλά.

Hεφημερίδα CorrieredellaSeraεκτιμά ότι ένας πιθανός διάδοχος του Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου Τζάνι Λέτα ή αρχηγός της Γερουσία Ρενάτο Σιφάνι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Μπερλουσκόνι ζήτησε ανοιχτά υποστήριξη διαφορετικά, δήλωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες δεν έχει νόημα. Αυριο αναμένεται να γίνει συνάντηση των κυβερνητικών κομμάτων με φυσικά ανοιχτό το αποτέλεσμα.

Πελατειακές σχέσεις και καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων

Θα τα καταφέρει ο Μπερλουσκόνι;

Ειδικοί επιστήμονες και αναλυτές υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ιταλίας είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, πάταξη της γραφειοκρατίας, μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις επιχειρήσεις. Μέχρι σήμερα δεν δρομολόγησε καμία από αυτές τις αλλαγές.

Η οικονομολόγος Τατιάνα Άιφριγκ, από το τμήμα επενδύσεων της ιδιωτικής τράπεζας Finnatυποστηρίζει πως η Ιταλία πάσχει από το πελατειακό σύνδρομο: «Η Ιταλία θυμίζει περισσότερο κρατικά κατευθυνόμενη οικονομία παρά καπιταλιστική χώρα. Ο καθένας υπόσχεται σε κάποιον κάποια θέση. Εάν πρέπει να καλυφθεί μία θέση εργασίας, διορίζονται συνήθως πέντε, διότι υπάρχει πάντα ένας ξάδερφος που κάποτε εξυπηρετήθηκε από τον α ή β και έτσι πιάνουν δουλειά και οι πολίτες πληρώνουν για αυτές τις θέσεις φόρους.»

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έχει υποσχεθεί εδώ και 17 χρόνια την επέκταση και διαπλάτυνση της εθνικής οδού από το Σαλέρνο στην Καλαβρία. Μέχρι τώρα έχουν γίνει ελάχιστα.

Σήμερα το πρωί ο οίκος αξιολόγησης Fitch εξέφρασε την δυσπιστία του στην αποτελεσματικότητα της αυριανής συνόδου κορυφής, διότι δεν θα προσφέρει «άμεση λύση στην κρίση» εκτιμώντας παράλληλα ότι οι προοπτικές (outlook) Ιταλίας και Ισπανίας προκαλούν ανησυχία.

DW

Σημ.axinosp:Πολλές ομοιότητες με το δικό μας ΓΑΠ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: