Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Τσίπρας… φλερτάρει με τον Μίκη

Η πολιτική συγκυρία μοιάζει να ευνοεί… σκανδαλωδώς τον Συνασπισμό, καθώς η πολιτική παράταξη της οποίας ηγείται... ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει διαρκώς έδαφος και… ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επωφελούμενη της προϊούσας φθοράς του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιστώνεται προσωπικά τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του, γνωρίζει ότι η ευκαιρία είναι μοναδική, και η συγκυρία ιδανική. Ανοίγοντας την πολιτική βεντάλια του Συνασπισμού σε δυνάμεις οι οποίες εκτείνονται, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι εκείνον της άκρας Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο θα εκφραστεί εκλογικά στην κάλπη με τη μορφή στήριξης στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Και θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και την 3η θέση, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται ως βέβαιη νικήτρια των εκλογών, και το ΠΑΣΟΚ το οποίο καταρρέει.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρονται ήδη να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και ζυμώσεις με προσωπικότητες όπως τον Γιάννη Δημαρά, τη Σοφία Σακοράφα, τον Παναγιώτη Κουρουπλή, ακόμη και τον Αντώνη Κοτσακά, καθώς και άλλα στελέχη από το λεγόμενο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, που έχουν διατυπώσει ευθέως την αντίθεσή τους με την πολιτική του Μνημονίου, την οποία ακολουθεί η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», η πραγματικά μεγάλη κίνηση θα είναι η αίσια κατάληξη του φλερτ με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια εμβληματική για τον ελληνισμό προσωπικότητα, που έχει ιδρύσει την πολιτική κίνηση Σπίθα, και είναι πιθανό, αντί της αυτόνομης καθόδου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να προτιμήσει τη σύμπραξη με το μέτωπο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
statesmen.gr
Τρομακτικό
Σημ.axinosp:Μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΝ να τα βρει με το ΚΚΕ. τζάμπα το γλύψιμο στην Αυγή του ΠΑΜΕ από τον γελοίο Καρτερό, άρχισαν νέο κυνήγι πελατείας στα μέτρα των δυνατοτήτων τους φυσικά!!
Σακοράφα και Κουρουπλής και όλίγον Κοτσακάς δεν κάνουν κακό μαζί με το όνομα του πολιτικά Κωλοτούμπα Μίκη, στο φιλοροούντα ΣΥΡΙΖΑ !!
Μεγάλη ζημιά καταγράφουν τα λαμόγια της Κουμουνδούρου μετά το καλοκαίρι του Συντάγματος και ας μας λένε επικοινωνιακές παπαριές του τύπου"ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει διαρκώς έδαφος και… ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, επωφελούμενη της προϊούσας φθοράς του ΠΑΣΟΚ", γιατί..... "Μεγάλο μέρος της κοινωνίας άρχισε πια να κινείται σε κατεύθυνση αντίθετη από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, αμφισβητώντας ευθέως τη νομιμότητα των κυρίαρχων πολιτικών επιλογών. Το γεγονός αυτό, είτε το θέλουμε, είτε όχι, μας εισάγει σε μια κατάσταση πανεθνικής κρίσης από την οποία δεν μπορεί να υπάρξει άλλη διέξοδος εκτός από την άμεση καταστολή της κοινωνίας, ή την ανατροπή του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Στο αμέσως επόμενο διάστημα η αντιπαράθεση της κοινωνίας, και ιδίως εκείνου του κομματιού της που έχει βγει μπροστά, με ολόκληρο το σύστημα άσκησης της εξουσίας θα γίνει ακόμη πιο σκληρή και πιο αδυσώπητη. Η ίδια η κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, η φτώχεια, η ανεργία και η ανέχεια, είναι που θα πυροδοτεί διαρκώς αυτήν την αναμέτρηση σε σημείο βρασμού.
Ο ομαλός κοινοβουλευτικός βίος της μεταπολίτευσης που λειτούργησε ως πρόσχημα για μια άκρως διεφθαρμένη κυβερνητική απολυταρχία, πνέει τα λοίσθια. Από τη μια η κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της δεν θέλει και ούτε μπορεί να κινηθεί μέσα στα πλαίσιά του. Από την άλλη, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική νομιμοποίησή του. Η σύγκρουση αυτή δεν μπορεί να λυθεί με ήπια μέσα, ούτε απλά με τις παραδοσιακές τακτικές κοινοβουλευτικού αποπροσανατολισμού της κοινωνίας. Ό,τι εφεδρεία και να φέρει στην επιφάνεια το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, όσο κι αν ξεγελάσει με προσωπικότητες ή επωνύμους κάποια τμήματα της κοινωνίας, είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί θα καταρρεύσουν πολύ γρήγορα μπροστά στην αδυσώπητη πραγματικότητα της κρίσης, της χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης και της γενικευμένης εκποίησης της χώρας.....
...Είναι αδιανόητο πόσοι σήμερα προβάρουν τα καλά τους, ώστε να είναι έτοιμοι να καταλάβουν τα έδρανα της Βουλής. Ψηφοδέλτια στήνονται αναφανδόν. Παλιά και νέα κόμματα επί ποδός εκλογών. Όλοι τους σε άγρα ψήφων. Ποντάρουν στο γεγονός ότι επειδή πλατύτερες μάζες αντιλαμβάνονται την πολιτική μέσα από το «τι θα ψηφίσω στις εκλογές», μπορούν να τις ξεγελάσουν και έτσι να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Αυτό που χρειάζεται είναι κάποια ονόματα-κράχτες, πέντε υποσχέσεις, άλλα πέντε δεηθώμεν και έτοιμο το ψηφοδέλτιο. Λίγο σπρώξιμο από κάποια επιχειρηματικά ή άλλα κυκλώματα και έτοιμη η «λαϊκή απήχηση».
Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εξελίξεις είναι αδυσώπητες, οι καταστάσεις μέσα στην κοινωνία γίνονται όλο και πιο άγριες. Όποιος προετοιμάζεται για τις εκλογές, απλά ετοιμάζει το ξεβράκωμά του. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κρατήσει για λίγους μόνο μήνες, επιδεινώνοντας δραματικά την πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα. Η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί μέσα από εκλογές, όπως αυτές γίνονταν μέχρι σήμερα. Όποιος ποντάρει στην ανάδειξή του μέσα από τέτοιες εκλογές, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής. Και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Κι αυτό γιατί το κεντρικό ζήτημα σήμερα δεν είναι οι εκλογές, αλλά η εξουσία. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με όρους αντιπολίτευσης, αλλά με όρους κατάκτησης της εξουσίας από τον ίδιο το λαό το συντομότερο δυνατόν. Το όλο ζήτημα επείγει όσο ποτέ άλλοτε."(Τι είναι και τι θέλει το ΕΠΑΜ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: