Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Πραγματικότητα το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη


Πραγματικότητα θα είναι σε λίγες ημέρες το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε άνεργους, ανασφάλιστους και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, η ιδέα ανήκει στην Πρωτοβουλία των Υγειονομικών, ενώ το ιατρείο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στις 7 Νοεμβρίου, θα φιλοξενείται σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο της οδού Αισώπου 24.

Εκεί θα στεγάζονται τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό τμήμα, παιδιατρικό τμήμα, τμήμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2310-520386, τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών, σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2011, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι σήμερα πετιούνται νομοθετημένα έξω από το ΕΣΥ αν δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.

“Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία Υγειονομικών, δίνοντας καθημερινές μάχες, θα διεκδικεί συνεχώς από το ΕΣΥ να καλύπτει για αυτούς τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας τα έξοδα διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων για τις οποίες χρειάζονται πρόσβαση στα νοσοκομεία και θα συνεργάζεται με ένα δίκτυο εξειδικευμένων εθελοντών υγειονομικών, ιδιωτών και νοσοκομειακών, για την ολοκλήρωση, πάλι εντελώς δωρεάν, της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσπέλασης, αλλά και της αποκατάστασης των ανασφάλιστων, όπου αυτή φυσικά χρειάζεται”, επισημαίνει η Πρωτοβουλία Υγειονομικών.

Ταυτόχρονα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, ενισχύοντας οικονομικά την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, αλλά και τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου. Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν χρειάζονται μπορούν να τα παραδίδουν στο ιατρείο. Επιπλέον, καλούν όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να στελεχώσουν το ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το κοινωνικό ιατρείο.

TVXS
Σημ.axinosp:Άντε και στα δικά μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: