Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού Παπανδρέου-Παπούλια

«Κωδικός 33%» σε χρέος και κάλπες…


Στις 12.30 τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια και στις 16.30 θα προεδρεύσει του άτυπου υπουργικού, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από μήνες. Ο πρωθυπουργός θα αξιοποιήσει τα δύο «ραντεβού» για να στείλει μηνύματα στην κοινή γνώμη, στα στελέχη του, αλλά και στον πολιτικό κόσμο. Η παρέμβασή του κρίθηκε απαραίτητη, μόλις οι επιτελείς του συγκέντρωσαν τα στοιχεία της συγκυρίας.

Για πρώτη φορά υπουργοί στρέφονται κατά υπουργών (σ.σ. το άρθρο των τριών), πυροδοτώντας αναλύσεις για ευρύτερη στόχευση.

Βουλευτές ζητούν εκλογές ή συγκυβέρνηση.

Βουλευτές απειλούν ότι δε θα ψηφίσουν το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την 6η δόση.

Υπουργοί και βουλευτές αποδοκιμάστηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Οι απεργοί απειλούν με σκλήρυνση της στάσης τους. Η κυβέρνηση ζει με την αγωνία ενός δυστυχήματος.

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι αντιφατικά. Είναι η αιτία που ο πρωθυπουργό δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα» ότι πολύ θα ήθελε να μιλήσει για τελική λύση στο χρέος, αλλά δε μπορεί να την εγγυηθεί.

Σε αυτό το κλίμα Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», πως είναι ώρα ευθύνης για όλους. Το μήνυμα αφορά στους υπουργούς, τους βουλευτές του, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα και τους πολίτες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να δώσει τις… ευλογίες του στο άρθρο Ραγκούση- Λοβέρδου- Διαμαντοπούλου. Όμως, το μυαλό των δύο πρωταγωνιστών είναι αλλού:

Την Πέμπτη είναι στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Στο Μέγαρο Μαξίμου συγκρούονται δύο γραμμές. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και άλλοι ότι δε θα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι καταψηφίσουν ένα άρθρο. Βέβαια, η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης είναι «ψηφίζουμε για να σώσουμε τη χώρα». Εντωμεταξύ, οι επιτελείς της ΚΟ θα προσπαθήσουν να βρουν πεδίο συνεννόησης με τους διαφωνούντες.

Την Κυριακή, πλην απροόπτου, η Ένωση θα ανοίξει τα χαρτιά της για το ελληνικό χρέος. Η Αθήνα εμφανίζεται πλέον επιφυλακτική στο βαθύ κούρεμα. Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως έπεισε για τους κινδύνους τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν χθες την ευκαιρία να μιλήσουν και με κορυφαίους έλληνες τραπεζίτες. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: 33% να υπάρξει οριστική λύση, 33% να παραταθεί η εκκρεμότητα και 33% να ληφθεί μια ενδιάμεση απόφαση.
Την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012.

Τότε, αν δεν έχει ανατραπεί η ισορροπία της κυβέρνησης από κάποιο απρόοπτο γεγονός, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορέσουν να ανοίξουν στα χαρτιά τους ως προς τις πολιτικές εξελίξεις. Αν θα κάνουν εκλογές, αν θα συνεχίσουν ή αν θα επιχειρήσουν νέα ανοίγματα συναίνεσης. Αν θα συνεχίσουν μαζί ή χώρια. Μέχρι στιγμής, οι πιθανότητες έχουν ως εξής: 33% η κυβέρνηση να επιχειρήσει η ίδια να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ, καθώς θα έχει ξεμπερδέψει με τις κρίσιμες ψηφοφορίες, 33% να κάνει εκλογές και 33% να οδηγήσει τα πράγματα σε συγκυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Επισήμως Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος είναι… ταγμένοι στην πρώτη εκδοχή. Όμως, υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: αντέχει η κυβέρνηση μέχρι τότε; Απάντηση κατηγορηματική δε μπορεί αν δώσει κανείς. Σε αυτό το πλαίσιο, για το Μέγαρο Μαξίμου μια πρόσκληση στις ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα θα ήταν κάτι σαν μάννα εξ ουρανού.

Πρώτο Θέμα
Σημ.axinosp:Μόνο το Μαξίμου, το Πρεδρικό και η Βουλή σας έμειναν, από Δευτέρα όλα τα άλλα Δημόσια Κτήρια θα καταληφθούν από εργαζόμενους, απαιτώντας να φύγει η Κυβέρνηση των Δοσίλογων !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: