Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Πατριωτισμός και χρυσός

Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης συναντά τον Καναδό πρέσβη Ρόμπερτ Πεκ, για το θέμα της επένδυσης της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold Corp. σε ορυχείο χρυσού στο Πέραμα Θράκης.
Ο κ. Λαμπάκης λέει -μεταξύ άλλων- στον Καναδό πρέσβη τα εξής: «Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους να αναπτύξουμε εδώ την αλιεία μας, την κτηνοτροφία μας, τον τουρισμό μας, τα δάση μας, για να μπορέσουμε -μέσα από αυτό που γνωρίζουμε εμείς, κρατώντας την καθαρότητα του τόπου μας- να προκόψουμε.
Αν πραγματικά εκτιμάτε τον ελληνικό λαό -και ιδιαίτερα αυτόν τον ευαίσθητο χώρο-, αφήστε μας ήσυχους και καθαρούς.
Δεν μπορούμε άλλο…
 Η Αθήνα δεν σκέφτεται το συμφέρον και τη ζωή των Θρακιωτών.
Οι δήμαρχοι της Θράκης γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνουν μπαϊράκι….
 Εσείς θα πάρετε τον χρυσό και εμείς θα κρατήσουμε το κυάνιο.
 Δεν λέμε όχι στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το δώσουμε σε εσάς.
Αυτός είναι ο χρυσός μας.» Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τι σημαίνει πατριωτισμός και ποια είναι η διαφορά του από τον εθνικισμό.
 Ας ακούσουν προσεκτικά τα λόγια του δήμαρχου της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, και θα αντιληφθούν τι σημαίνει πατριωτισμός.
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: