Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Στο σκαμνί ο Καπελέρης



Δριμύτερος επανήλθε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, μετά την ανάκληση της παραίτησής του, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του Γ. Καπελέρη, γενικού γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο Γ. Καπελέρης κατηγορείται για κωλυσιεργία κατά την είσπραξη προστίμων που είχαν επιβληθεί σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.



Με την παραγγελία του, ο κ. Πεπόνης ζητεί να ασκηθεί δίωξη κατά τόσο του κ. Καπελέρη όσο και της διευθύντριας ελέγχων τελωνείων κας Πανταζή για το σοβαρό αδίκημα της «απιστίας περί την υπηρεσία και εις βάρος της δημόσιας περιουσίας με την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης», βάσει του νόμου 1608 του 50. Παράλληλα, ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να εντοπιστούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί της πράξης. 

Είναι απορίας άξιον αν πράγματι ο κ. Καπελέρης κωλυσιεργούσε κατά την είσπραξη των προστίμων, αυτό γινόταν με δική του πρωτοβουλία και προς όφελός του ή ακολουθούσε άνωθεν οδηγίες, που μόνο από την κορυφή του Υπουργείου Οικονομικών θα μπορούσαν να προέρχονταν, όπου την εποχή εκείνη βρισκόταν και παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων άρχισε να απασχολεί πρόσφατα τη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη αλλά και έπειτα από δημοσιεύματα της zougla.gr περί μη είσπραξης προστίμων που είχαν επιβληθεί σε λαθρεμπόρους καυσίμων.

Το ύψος της ζημίας που διαπιστώνεται στο εισαγγελικό πόρισμα είναι τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ. «Η ζημία αυτή, αν λάβουμε υπ' όψιν τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την Πολιτεία, μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο. 

Όταν ο κ. Καπελέρης είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση αυτή, αρνήθηκε την εμπλοκή του, υποστηρίζοντας ότι δεν χαρίστηκαν πρόστιμα, αλλά επρόκειτο για προβληματική διαδικασία του συστήματος «Ήφαιστος» και τις εκπρόθεσμες καταγραφές σε αυτό. 

Ο ισχυρισμός του κ. Καπελέρη ήταν ότι τα πρόστιμα δεν αφορούσαν σε λαθρεμπόριο καυσίμων και ότι, εάν επιβάλλονταν, επειδή ήταν εξοντωτικά, θα οδηγούσαν σε κλείσιμο 3.000 πρατηρίων. Για τον λόγο αυτό, ισχυρίστηκε ότι εξέδωσε την εγκύκλιο με την οποία «πάγωσε» η είσπραξη των προστίμων, αφού αναμενόταν η ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης υπέβαλαν την παραίτησή τους την περασμένη εβδομάδα, λόγω πιέσεων που -όπως κατήγγειλαν- δέχονταν από οργανωμένα συμφέροντα, αναφέροντας ως αιχμή του δόρατος τις πιέσεις από τη μαφία της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Με αυτό το κύκλωμα ήλθαν αντιμέτωποι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς και βεβαίως έσπευσαν να ζητήσουν τη βοήθεια των ανωτέρων τους αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της. «Δεν ζητούμε, αλλά απαιτούμε βοήθεια» είπαν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πρωί της Παρασκευής 30ης Δεκεμβρίου, καταθέτοντας το υπόμνημά τους.


Zougla
Σημ.axinosp:Αν μιλήσει ο Καπελέρης θα χάσουν πολλοί τον ύπνο τους !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: