Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θα ζητήσουμε εκλογές όταν θα μπορούμε να τις επιβάλουμε, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας


Απάντηση σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρυφή επιδίωξή του είναι η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι: «δεν αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ» και χαρακτηρίζοντας ως ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» τις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Υπερθεματίζοντας ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε «Ο κ. Σόιμπλε από τη Σιγκαπούρη είπε ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε είναι ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ, αν θα διαλυθεί το ίδιο το νόμισμα συνολικά ή αν θα συνεχίσει να υπάρχει [...] Οι συνέπειες αυτής της τεκτονικής δόνησης, αν διαλυθεί το ευρώ θα είναι πρωτοφανείς και πάρα πολύ σημαντικές για όλη τη παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο για την Ελλάδα».

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι βέβαιο πως «η τρικομματική κοινοπραξία» θα καταρρεύσει.

Σημείωσε, δε, ότι θα ζητήσει εκλογές όταν θα μπορεί να τις επιβάλει. Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Ευ.Βενιζέλου για την υπόθεση με τη λίστα των καταθετών της Ελβετίας, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι κάποιους προστάτευε.

«Έχουμε σχέδιο»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η τρικομματική κοινοπραξία θα καταρρεύσει» και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας». 
«Έχουμε έτοιμο σχέδιο να σταματήσει ο κατήφορος και να επιβληθεί κοινωνική δικαιοσύνη» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη για να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο».
Υποσχέθηκε ότι δεν θα συνεχιστεί η ατιμωρησία, ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι, ότι θα ανοίξουν λογαριασμοί και θα δημευθούν περιουσίες, εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν βγει παράνομα χρήματα στο εξωτερικό ή ότι κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού.
«Έχουμε έτοιμο σχέδιο για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους» επισήμανε, ακόμη, ο επικεφαλής τους ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο;»
Σημείωσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει Μνημόνιο αναφέροντας χαρακτηριστικά «Το μνημόνιο; Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί».
«Αν έρθουμε και εφαρμόσουμε λιτότητα τότε θα πεθάνει κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού» επισήμανε και επανέλαβε: «Το μνημόνιο θα καταργηθεί· θα ακυρωθεί στη Βουλή όπως ψηφίστηκε. Αυτή είναι η αρχή για την διαπραγμάτευση».
Επανέλαβε, δε, την πρότασή του για διεθνή διάσκεψη στην οποία θα εξεταστεί το ζήτημα του χρέους της χώρας και επανέλαβε ότι η αποπληρωμή του χρέους θα πρέπει να γίνει με ρήτρα ανάπτυξης, όπως συνέβη με τη μεταπολεμική Γερμανία.
Ερωτηθείς εάν είναι έτοιμος να μιλήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, απάντησε: «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας» και υπογράμμισε:
«Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι έχει απέναντί της έναν πολιτικό που δεν είναι ούτε στις λίστες της Siemens, ούτε στις ατζέντες του Χριστοφοράκου».
«Εγώ είμαι καθαρός»
«Είμαι καθαρός και έντιμος απέναντι στο λαό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της λίστας των Ελλήνων με τις ελβετικές καταθέσεις.
«Ποιους προστάτευε ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Μήπως κάποιοι από αυτούς είναι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ή επιχειρηματίες που έλεγαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους όποιοι ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή επιχειρηματίες - χρηματοδότες κομμάτων; Είναι ένα μεγάλο ερώτημα ποιοι είναι αυτοί; Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γνωρίζει, ενώ γνωρίζουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φαντάζομαι και ο κ. Κουβέλης -δεν θα είναι διακοσμητικός σε αυτήν την κυβέρνηση συνεργασίας.
»Και δεν είναι η μοναδική λίστα. Και το ζήτημα είναι εάν θα εισπραχθεί έστω και ένα ευρώ από όλες τις λίστες έως ότου έρθουν τα κατάπτυστα μέτρα στη Βουλή».
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει η μη νομιμοποιημένη εξουσία να οδηγηθεί εκ νέου στην κρίση του».
«Θα ζητήσουμε εκλογές, όταν θα μπορούμε να τις επιβάλουμε»
Ερωτηθείς για το εάν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι η μάχη κατά της επιβολής του πακέτου των μέτρων. Ωστόσο, τόνισε: «Θα ζητήσουμε [εκλογές] όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε· πιστεύω θα είναι πολύ σύντομα».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι θέμα εθνικής κοινωνικής ανάγκης να αποφασίσει ο ελληνικός λαός να πάρει το ρίσκο να αλλάξουν τα πράγματα.
Από τα βέλη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν γλίτωσαν ούτε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που κάνοντας λόγο για διαπλοκή, είπε ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».
Εκτίμησε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει λέγοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».
Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα της πολιτικής λιτότητας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι συγκλονίζει η άνοδος της Χρυσής Αυγής, αλλά τόνισε ότι υπάρχει πλήρης επίγνωση ότι μέρος του λαού παραπλανάται από τον μανδύα του αντισυστημικού που φορά η Χρυσή Αυγή. «Όμως, δεν υιοθετεί τα φασιστικά ιδεώδη της» παρατήρησε ο Αλ.Τσίπρας.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις αιτίες. Και η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα - θρέμμα της σκληρής και βίαιης πολιτικής που ασκείται. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας μας και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να σταματήσουμε τον οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο» υπογράμμισε.
Χρέος των πολιτικών δυνάμεων είναι να αναγνωρίσουν τις αιτίες που οδηγούν στη «Ναζιστική αυτή οργάνωση» τόνισε.

«Η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή επί τρία χρόνια ακολουθείτο ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ. Πρέπει να πάρουμε διδάγματα», επεσήμανε.
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στον Αλ.Τσίπρα: «Οι εσωτερικές αντιφάσεις των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε πολιτική παραφροσύνη.
» Αυτοί που ήθελαν να κρεμάσουν την Ευρώπη και το ευρώ, φλερτάρουν ξαφνικά με την ευρωπαϊκή ιδέα! Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί πια να τους παρακολουθήσει».
Σημ.axinosp:Σωπάτε ρε, θα μας κάνει τη χάρη ο Αλέξης, όταν του καυλώσει, να ζητήσει εκλογές για να διώξουμε την Τρόικα και τους Δοσίλογους που μας κυβερνάνε !!
Όταν θα ζητήσετε εσείς εκλογές ο κόσμος θα σας έχει πάρει με τις πέτρες και τους 300, κοπρόσκυλα και θα τρέχετε να κρυφτείτε γαμώ την ξεπουλημένη Αριστερά σας γαμώ τις ΜΚΟ σας που μασάτε με 25 μασέλες από την ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: