Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Guardian: Άμπου Γκράιμπ η ΓΑΔΑ για τους 15 αντιφασίστες



Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian έγιναν οι καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς σε βάρος των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων του Αγίου Παντελεήμονα. Η Guardian βάσει των καταγγελιών κάνει λόγο για βασανιστήρια ανάλογα με αυτά στις φυλακές του Άμπου Γκράιμπ
Υπενθυμίζεται πως το tvxs.gr είχε δημοσιεύσει τις καταγγελίες για βασανισμό των 15 συλληφθέντωνπριν από μερικές ημέρες. Σχετική ερώτηση έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Οι «15» αφέθηκαν ελεύθεροιμε περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ.  

Επιπλέον η Guardian αναφέρει ότι και οι 25 που συνελήφθησαν κατά τηνπαράσταση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς, που τους ανάγκασαν να γδυθούν και να σκύψουν μπροστά σε αξιωματούχους και άλλους κρατούμενους.

Οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας καταγγέλλουν πως αστυνομικοί τους χαστούκισαν και τους χτύπησαν, ενώ άλλοι τους έφτυναν. Επίσης καταγγέλλουν ότι τους έριχνα φως στα μάτια για μείνουν ξύπνιοι όλη τη νύχτα. Άλλοι από τους συλληφθέντες καταγγέλλουν πως τους έσβηναν τσιγάρα και τους έκαιγαν με αναπτήρες.
Ορισμένοι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις καταγγελίες, βιντεοσκοπούσαν τα βασανιστήρια και απειλούσαν τους συλληφθέντες πως θα δώσουν τις φωτογραφίες τους στη Χρυσή Αυγή. Η Guardian σημειώνει πως η δημοτικότητα του νεοναζιστικού κόμματος αυξάνεται και στις πρόσφατες εκλογές κέρδισε 18 έδρες, ενώ αναφέρεται και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις που την δείχνουν στην τρίτη θέση.

Μία γυναίκα από τους συλληφθέντες κατήγγειλε πως οι αστυνομικοί την προσέβαλαν με σεξιστικά σχόλια και την ανάγκασαν να σηκώσει το κεφάλι της, τραβώντας την από τα μαλλιά, ώστε να φανεί το πρόσωπό της στο βίντεο. Παράλληλα αναφέρουν πως οι αστυνομικοί δεν τους έδωσαν νερό για 19 ώρες με ορισμένους από τους συλληφθέντες  να αναφέρουν πως «διψούσαμε τόσο πολύ που ήπιαμε νερό από τις τουαλέτες».

Ένας από τους «15» με χτυπήματα στο κεφάλι και σπασμένο χέρι καταγγέλλει πως τα τραύματά του προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης και πως η αστυνομία του αρνήθηκε ιατρική περίθαλψη μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας. Άλλος καταγγέλλει ότι δέχτηκε κλοτσιά στα γενετικά του όργανα κατά τη διάρκεια της σύλληψης. «Με έφτυσε και μου είπε: Θα πεθάνετε όπως οι παππούδες σας στον εμφύλιο».
 
Όπως καταγγέλλουν χρησιμοποιήθηκε ακόμα και taser, με το θύμα να έχει ακόμα το σημάδι στην πλάτη του. «Είναι σαν ηλεκτροσόκ», είπε στη Guardian. «Τα πόδια μου είχαν παρέλυσαν και έπεσα. Μου πέρασαν χειροπέδες και άρχισαν αν με κλοτσάνε στο κεφάλι και τα πλευρά. Μου είπα να σηκωθώ αλλά δεν μπορούσα και με έσερναν από τις χειροπέδες. Συνέχιζαν να με κλοτσούν και να με χτυπούν και μέσα στο περιπολικό», ανέφερε.

Όπως σημειώνεται από τη βρετανική εφημερίδα τα θύμα των αστυνομικών βασανιστηρίων δεν θέλησαν να αποκαλυφθεί το όνομά τους φοβούμενα αντίποινα από τη Χρυσή Αυγή και την αστυνομία.

Άτομα και από τη δεύτερη ομάδα συλληφθέντων από την παράσταση αλληλεγγύης καταγγέλλουν βασανιστήρια. «Μας έγδυσαν στο διάδρομο και μας ανάγκασαν να πέσουμε στα γόνατα μπροστά σε όλους», δήλωσε ένας από τους 25 συλληφθέντες στη Guardian τονίζοντας πως μας έκαναν ότι ήθελαν, μας χαστούκιζαν, μας χτυπούσαν και μας έβριζαν.

«Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο με την άκρη των ματιών μας για να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Μας είχαν έτσι για περισσότερες από δύο ώρες. Ο αστυνομικός που μας χτυπούσε απαντούσε στο κινητό του και έλεγε «είμαι στη δουλειά και τους γαμ...., τους γαμ... καλά. Στο τέλος μόνο σε τέσσερις από εμάς ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής. Ήταν μία ημέρα από το παρελθόν, από τη χούντα των συνταγματαρχών», δήλωσε.

«Δεν υπήρξε καμιά χρήση βίας από αστυνομικούς εναντίον οποιουδήποτε στη ΓΑΔΑ. Η ελληνική αστυνομία εξετάζει και ερευνά εις βάθος κάθε καταγγελία για χρήση βίας εκ μέρους αστυνομικών. Εάν προκύψουν οι όποιες ευθύνες, η αστυνομία λαμβάνει τα απαιτούμενα πειθαρχικά μέτρα κατά των υπαίτιων αστυνομικών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελληνική Αστυνομία σέβεται πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν ασκεί βία», δήλωσε o εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Μανούρας.

Ο Χρήστος Μανούρας περιγράφοντας στη Guardian τα επεισόδια του Αγίου Παντελεήμονα έκανε λόγο για συγκρούσεις μεταξύ «διαδηλωτών και κατοίκων», χωρίς καμία αναφορά σε μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν εξήγησε και τις συλλήψεις μόνο από τη μία πλευρά αυτή των αντιφασιστών. «Η αστυνομία παρενέβη για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης και να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη»,δήλωσε ο Χρήστος Μανούρας.

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων καταγγέλλουν συστηματική κακομεταχείριση των διαδηλωτών από την Αστυνομία το τελευταίο διάστημα και συνθήκες Άμπου Γκράιμπ, των φυλακών όπου Ιρακινοί βασανίζονταν από Αμερικανούς στρατιώτες.

«Αυτή δεν είναι μόνο μία υπόθεση αστυνομικής βαναυσότητας του είδους που ακούμε εδώ και εκεί σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Έχουμε τις φωτογραφίες, έχουμε τις αποδείξεις των όσων συμβαίνουν στους ανθρώπους που συλλαμβάνονται να διαδηλώνουν κατά της ανόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της αστυνομίας, με τη συνεργασία του δικαστικού συστήματος» δηλώνει ο δικηγόρος Δημήτρης Κατσαρής.

«Οι δημοσιογράφοι εδώ δεν μεταδίδουν τέτοια πράγματα. Πρέπει να τους πείτε τι συμβαίνει εδώ, σε μία χώρα που έχει υποφέρει τόσα πολλά από το ναζισμό. Κανείς δεν θα δώσει σημασία εάν δεν μεταδώσετε αυτά τα πράγματα στο εξωτερικό»τονίζει ένας εκ των συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: