Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εξώδικο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για φύλαξη ιδιωτικών ορυχείων χρυσoύ στη Χαλκιδική



Μόλις πριν από μια βδομάδα είχαμε γράψει Η επιβεβαίωση αυτών που γράφαμε ήρθε σήμερα από …τους ίδιους τους αστυνομικούς! Στο εξώδικό τους μιλούν για “φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους και χωρίς μάλιστα  να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα”, για υπερωρίες επί υπερωριών, για εξοντωτικά ωράρια εργασίας και τέλος για “μη νόμιμες πράξεις της Διοίκησης”! Διαβάστε το:

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121 THΛ 2310-525510 FAX 2310-539900 www.eayth.gr e-mail: eayth@yahoo.gr
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 104/2012
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣΗ ΑΡΧΗΣ
ΚΑΤΑ:
1) κ. ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
2) κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
3) κ.ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4) κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ:
1) κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Στόχος της αναφοράς που ακολουθεί είναι η προς Εσάς γνωστοποίηση μιας κατάστασης που μήτε αρμόζουσα μήτε σύννομη είναι και υφίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία μας.
Αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπηρετούντων αστυνομικών στις διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ οι οποίοι υφίστανται διαρκώς καταστρατήγηση του ωραρίου τους.
Συγκεκριμένα το ΠΔ 394/2001 προβλέπει ρητά στο άρθρο 1 παρ.1β ότι «O χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού ανεξάρτητα από βαθμό θέση και την υπηρεσία που υπηρετεί κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας είναι…. β) τριάντα δύο ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές ή εσωτερικές υπηρεσίες σε αλλαγές 24ωρης ή 16ωρης ή 12ωρης ή 8ωρης βάσης, όπως οι σκοποί αστυνομικών καταστημάτων ή κρατητηρίων, αστυνομικοί σκοποί, εξερευνητές, οδηγοί και πληρώματα περιπολικών, γερανοφόρων, ανακριτικών και άλλων αυτοκινήτων, επόπτες σκοπών, αξιωματικοί επιθεώρησης και υπηρεσίας, τηλεφωνητές, διαβιβαστές, χειριστές τηλεφωνικών κέντρων, ραδιοτηλεφωνικών κέντρων(R/T) και τηλετύπων. Επίσης, για όσους διατίθενται σε υπηρεσία περιπολίας, αστυνομικής επέμβασης, αστυνομικών ελέγχων, συνοδειών, δικαστηρίων σηματοδότησης, και κάθε άλλη σχετική υπηρεσία, που αφορά την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.»
Δυστυχώς οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης ομάδας υφίστανται επανειλημμένως «υπερωρίες» κατ εντολήν των ανωτέρων τους, οι οποίες υπερβαίνουν ακόμη και των ορίων που προβλέπει η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου κατά την οποία «Κατ εξαίρεση όσων καθορίζονται στην παρ 1 του παρόντος άρθρου στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δύναται να επιβληθεί παροχή εργασίας και πέραν του 5ήμερου την εβδομάδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν κατά την κρίση των διοικητών των οικείων υπηρεσιών. Ο συνολικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας στην περίπτωση αυτή είναι κατά ανώτατο όριο….40 ώρες για όσους εκτελούν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην περίπτωση (β)…»
Εν προκειμένω, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τη ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ υφίστανται συστηματικά πλέον καταστρατήγηση του ωραρίου τους, καθώς πέραν των καθηκόντων που ασκούν στους κόλπους της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης μεταβαίνουν και ασκούν καθήκοντα σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις πέραν των ορίων της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους. Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ωστόσο στην περίπτωση αυτή για την εκτέλεση της άνωθι υπηρεσίας οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ακόμη και πέραν της επέκτασης αυτού που προβλέπει το άρθρο 3, χωρίς καμία αποζημίωση και συχνά χωρίς να τους χορηγείται το εκ του νόμου υποχρεωτικό 16ωρο ξεκούρασης μέχρι την εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας.
Είναι προφανές ότι υπ αυτές τις συνθήκες οι αστυνομικοί αυτοί καταπονούνται σωματικά και ψυχικά καθώς τα ωράρια τους έχουν γίνει εξουθενωτικά και το νόμιμο δικαίωμα της ανάπαυσης έχει καταστεί «πολυτέλεια» για αυτούς. Η κατάσταση αυτή είναι έως εξοργιστική αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν 1200 κενές οργανικές θέσεις στο νομό Θεσσαλονίκης- και εκτός αυτού έχουν μετακινηθεί 245 Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο- οι οποίες διατηρούνται ως έχουν και οι αστυνομικές μας δυνάμεις αναλώνονται στη φύλαξη ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς μάλιστα να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα, ενώ απεναντίας η Ελληνική Αστυνομία υπόκειται στις σχετικές δαπάνες γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τη χώρα μας.
Όλη αυτή η κατάσταση ασφαλώς και είναι προϊόν συνεχούς κατάχρησης της διακριτικής ευχέρειας από μέρους της Διοίκησης σε βάρος των μελών της Ενώσεως μας και εσφαλμένης οργάνωσης που έχει τόσο ηθικό κόστος όσο και υλικό για αυτούς και κατ επέκταση για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Σώματός μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Α. Σας καλούμε άμεσα να επιληφθείτε του θέματος και να προχωρήσετε στις δέουσες διαδικασίες ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου των μελών της Ενώσεώς μας και να γίνεται πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 394/2001
Β. Να ενημερώσετε τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης ώστε να γίνεται σωστή και νόμιμη χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας όσον αφορά τις αποφάσεις που παίρνουν και αφορούν στα μέλη της Ενώσεώς μας και ιδιαίτερα την κρίση τους ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίζουν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών!
Γ. Υπό το πρίσμα της χρηστής διοίκησης να επανεξετάσετε κατά πόσο θίγονται τα εργασιακά δικαιώματά τους δεδομένης της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα μας γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των πολιτών όσο και το προσώπων που απαρτίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων η ήδη δύσκολη φύση του έργου τους επιδεινώνεται από τις συνθήκες αυτές.
Δ. Να επιληφθείτε της άμεσης εφαρμογής του άρθρου 22 του Ν.3938/2011 ήτοι της καταβολής ανταλλάγματος για την παροχή υπηρεσιών από μέλη της Ενώσεώς μας σε ιδιώτες ώστε να ενισχύονται και να αποδίδονται χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα ενόψει των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, όπως πολλάκις προαναφέραμε.
Σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στα νόμιμα και να εξετάσετε τις από μέρους μας «αναφορές» ώστε να μη θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της Ένωσής μας και να μην λαμβάνει η Διοίκηση μη νόμιμες αποφάσεις καταπατώντας τις κείμενες διατάξεις.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ.
Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Από τον ιστότοπο των αστυνομικών http://www.eayth.gr/index.jsp?CMCCode=20&CMRCode=178JLTF03

Δεν υπάρχουν σχόλια: