Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Πολιτικά «δώρα» 370 εκατ. δολ. από το λόμπι των subprime


Περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές συνεισέφεραν στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα εκείνοι που προκάλεσαν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Περισσότερα από 370 εκατομμύρια δολάρια δαπάνησε σε προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών στην Ουάσιγκτον το λόμπι των 25 κορυφαίων επιχειρήσεων έκδοσης χρεογράφων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, προκειμένου να εμποδίσει τον αυστηρότερο έλεγχο στην αγορά των στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με άρθρο των FT, που επικαλούνται έρευνα του ανεξάρτητου αμερικανικού (Center for Public Integrity), μεγαλύτεροι αποδέκτες των δωρεών αυτών είναι οι ίδιοι που ευαγγελίζονται τον αυστηρότερο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας όλων των υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία, δωρίζοντας συνολικά 2,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η εκστρατεία που οδήγησε τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο δέχτηκε την περίοδο 2007-2008 ποσό μεγαλύτερο των 14 εκατομμυρίων δολαρίων από δωρεές επιχειρήσεων επενδύσεων και έκδοσης χρεογράφων. Για την ίδια περίοδο οι πολιτικές δωρεές του λόμπι ανήλθαν σε 152,29 εκατ. δολ. με τους Δημοκρατικούς να εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος (57%) έναντι των Ρεπουμπλικάνων.

Δεδομένα
Η ανάλυση βασίστηκε σε κυβερνητικά δεδομένα περίπου 7,2 εκατομμυρίων στεγαστικών και άλλων δανείων που εκδόθηκαν κατά την περίοδο 2005 έως το 2007, περίοδο κατά την οποία φούσκωσε η «φούσκα» των στεγαστικών δανείων και έσκασε. Στην έρευνα εξετάστηκαν οι περιπτώσεις των 25 μεγαλύτερων επιχειρήσεων έκδοσης χρεογράφων, οι οποίες εξέδωσαν δάνεια συνολικού ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων και το 72% των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Κέντρου, οι τράπεζες που χρηματοδότησαν την αγορά των στεγαστικών δανείων κάθε άλλο παρά θύματα μιας απρόβλεπτης οικονομικής κρίσης ήταν.

Αντιθέτως βρίσκονται στο επίκεντρο των δανειακών πρακτικών, που προκάλεσαν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Τα ευρήματα της έρευνας προκαλούν δυσπιστία για τις σημερινές προθέσεις και δεσμεύσεις των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι:

Τουλάχιστον 21 από τις 25 επιχειρήσεις χορήγησης στεγαστικών δανείων χρηματοδοτήθηκαν από τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια έλαβαν χρήματα από το πακέτο διάσωσης του τραπεζικού συστήματος. Μεταξύ αυτών οι Citibank, Bank of America, Wells Fargo και JP Morgan.

Εννέα από τους δέκα κορυφαίους δανειστές είχαν ως έδρα την Καλιφόρνια (που επλήγη βαρύτερα απ’ όλες τις πολιτείες από τη φούσκα των στεγαστικών), συμπεριλαμβανομένων των Countrywide Fina­ncial Corp., Ame­ri­quest Mort­ga­ge Co., New Century Fina­nc­ial Co­­rp., First Fran­klin Corp., and Lo­ng Beach Mort­gage Co.

Οι 20 από τις 25 επιχειρήσεις χορήγησης στεγαστικών δανείων έχουν κλείσει, σταμάτησαν να δανείζουν ή πωλήθηκαν ώστε να αποφύγουν την πτώχευση. Οι περισσότερες από αυτές δεν ήταν τράπεζες.

Οι ένδεκα δανειστές από τους 25, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αποδεκτών χρημάτων από το ομοσπονδιακό πακέτο οικονομικής στήριξης των τραπεζών, χρειάστηκε να καταβάλουν χρήματα σε πελάτες τους, ώστε να αποφύγουν αγωγές για κατάχρηση της νομοθεσίας περί δανεισμού.


Ζήτηση
Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες διοχέτευσαν τεράστια ποσά στην αγορά των στεγαστικών δανείων λόγω της αδιάλειπτης ζήτησης ομολόγων υψηλού ρίσκου που σχετίζονταν με αυτή.

Οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Lehman Brot­hers, η Merrill Lynch, η Citigroup, η Credit Suisse First Boston και η Goldman Sachs, αποκόμισαν τεράστια κέρδη, ενώ τα στελέχη τους λάμβαναν παχυλά μπόνους. Η έκθεση του Κέντρου καταλήγει ότι αν υπήρχε έλεγχος της αγοράς στη φιλοσοφία των προτάσεων ρύθμισης των αγορών που προτείνουν σήμερα οι Δημοκρατικοί, τότε η κρίση των στεγαστικών ίσως να μην είχε ξεσπάσει ποτέ.
Σημ.axinosp:Και με την βούλα απατεώνας ο Ομπάμιας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: