Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Βρετανία: Στην τρίτη θέση «πέφτουν' οι Εργατικοί στις ευρωεκλογές

Το Εργατικό κόμμα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν οδεύει προς εκλογική καταστροφή, την κατακρήμνισή του στην τρίτη θέση στις ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με την έρευνα του Populus για την εφημερίδα The Times οι Εργατικοί υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, μετά από τις αποκαλύψεις των τριών τελευταίων εβδομάδων για τα παράλογα έξοδα των βουλευτών.

Το Εργατικό κόμμα υπέστη νέα μείωση του ποσοστού του κατά εννέα μονάδες, συγκεντρώνοντας μόλις 16%, οι Συντηρητικοί υπέστησαν μείωση του ποσοστού τους κατά τέσσερις μονάδες, στο 30%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχασαν οκτώ μονάδες, πέφτοντας στο 12%.

Μεγαλύτερος ωφελημένος της οργής των ψηφοφόρων για τα μεγάλα βρετανικά κόμματα μοιάζει να είναι το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Independence Party, UKIP), το οποίο προτείνει η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτές.

Το ποσοστό του υπερτριπλασιάστηκε, φθάνοντας από το έξι το 19%, από την έναρξη των αποκαλύψεων, και το ποσοστό αυτό, εάν επαληθευτεί, αρκεί για να το φέρει στην δεύτερη θέση.

Με τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία να αναμένονται μέσα στους επόμενους 12 μήνες -ως τον Ιούνιο του 2010- εάν σημειωθεί μια τέτοια ήττα των Εργατικών στις ευρωεκλογές είναι βέβαιο ότι θα ανακινηθεί το θέμα της ηγεσίας του Μπράουν, ο οποίος πασχίζει να βγάλει τη Βρετανία από την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα επανέλθει στο προσκήνιο το αίτημα της αντιπολίτευσης να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Συνολικά το 62% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Μπράουν επλήγη περισσότερο από το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών, το οποίο οδήγησε άλλο έναν βουλευτή -τον πρώην υπουργό Γεωργίας Έλιοτ Μόρλεϋ- να δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά έδρα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με δείγμα 1.001 ενήλικες από την 27η έως την 28η Μαΐου.

Ο Μπράουν υιοθετεί σκληρή στάση όσον αφορά το σκάνδαλο, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα. «Η δημοκρατία μας επλήγη από τα σκάνδαλα των τελευταίων εβδομάδων», είπε. «Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποκαθάρω την πολιτική ζωή».

Ωστόσο ο Μπράουν μοιάζει να οδεύει προς βέβαιη ήττα στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματά τους δίνουν το προβάδισμα, με 41%, στους Τόρις, με τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν μόλις 21%.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_29/05/2009_282055
Σημ.axinosp:Η άνοδος των Συντηρητικών Ευρωσκεπτικιστών είναι το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής κρίσης στην Αγγλία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: