Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Γ.. Παπανδρέου Απέσυρε αιφνιδιαστικά την συνέντευξή του από «Το Βήμα»

Προβληματισμός επικρατεί στο συγκρότημα Λαμπράκη μετά την αιφνίδια απόσυρση της συνέντευξης Παπανδρέου στην εφημερίδα «Το Βήμα». Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύωρες συζητήσεις που ξεκίνησαν από τον πρωινό καφέ. Θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει λόγος μια εβδομάδα πριν τις εκλογές να ανοίξει πόλεμος με το ισχυρό εκδοτικό συγκρότημα του κ. Λαμπράκη και του Γιώργου Παπανδρέου που θεωρούσε την κίνησή του μονόδρομο.
Αφορμή ήταν η δημοσκόπηση της «Κάπα Research» για το debate. Η συγκεκριμένη (τηλεφωνική) μέτρηση φαίνεται να ξεκίνησε πολύ ώρα πριν το τέλος της τηλεμαχίας και τα αποτελέσματά της να δόθηκαν μιάμιση ώρα μετά το τέλος της. Τα ερωτήματα που προκλήθηκαν αφορούν στο πώς μπορεί να γίνει αντικειμενική μέτρηση χωρίς να έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πώς το αποτέλεσμα μετρήθηκε και σταθμίστηκε τόσο γρήγορα και πώς βρέθηκε δείγμα μεγαλύτερο των 800 ατόμων σε τόσο λίγη ώρα.
Παρ' όλα αυτά, στη δημοσκόπηση, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να υπολείπεται κατά πολύ του Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο εκπρόσωποι της «Κάπα Research» απάντησαν ότι πριν το τέλος του debate προαναγγέλθηκε η δημοσκόπηση και όχι τα αποτελέσματά της, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με το αρχείο μορφής pdf που εμφανίζεται στην on line έκδοση του Βήματος και δείχνει ποσοστά.
Σε αυτό το ζήτημα η εταιρία απαντά ότι στις 20:41(σε εξέλιξη το debate), αλλά με άλλο κείμενο και στις 24:06, στο ίδιο αρχείο, προστέθηκαν τα αποτελέσματα, αντιμετωπίστηκε δηλαδή σαν μια live μετάδοση που της οποίας τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς. Ο Γιώργος Παπανδρέου ιδιαιτέρως ενοχλημένος, όπως αναφέρει ο στενός κύκλος των συνεργατών του, επέλεξε τη λύση της απόσυρσης για δύο λόγους.
Ο ένας αφορά στον περιορισμό της επικοινωνιακής «ζημιάς» μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και ο δεύτερος στο ότι θα δεχόταν έντονη κριτική, αν επέτρεπε την δημοσιοποιήση της συνέντευξης, από εκείνους που θα θεωρούσαν ότι δεν ενοχλήθηκε από την κίνηση του συγκροτήματος Λαμπράκη.
Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αργά το βράδυ, μιλούσαν για "χτύπημα κάτω από τη μέση" από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη θεωρώντας ότι για άλλη μια φορά επιχείρησε να παίξει παιχνίδι εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ άλλοι έδειχναν τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ως εμπνευστή της μεγάλης παγίδας.

Το Βήμα: Πώς έγινε η δημοσκόπηση για το ντιμπέιτ

Δεχθήκαμε ερωτήματα από αναγνώστες μας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της δημοσκόπησης της Κάπα Research για την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο ντιμπέιτ.

Η δημοσκόπηση δεν πραγματοποιήθηκε μέσω του Διαδικτύουόπως εσφαλμένα αναφέρθηκε- σε ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές. Οπως δηλώνει η Κάπα Research στην ταυτότητα της έρευνας, ήταν μια κλασικού τύπου τηλεφωνική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 856 ατόμων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία. Αντίστοιχες έρευνες είχαν γίνει και στα προηγούμενα ντιμπέιτ, του 2007 και του 2004. Το δείγμα είναι τυχαίο, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ. Στο Ιnternet τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στον δικτυακό τόπο του «Βήματος» στις 23.45.

Οταν προετοιμάζεται η κάλυψη ενός σημαντικού γεγονότος όπως το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, η τηλεοπτική μετάδοση μιας συζήτησης ή, πολύ περισσότερο, η παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι σχετικές σελίδες προετοιμάζονται αρκετά πιο πριν ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα τελικά αποτελέσματα. Και, όπως στην περίπτωση του χθεσινού ντιμπέιτ, εμφανίζονται νωρίτερα με την ένδειξη: «Εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (ή της τηλεοπτικής μετάδοσης) τη ΧΧΧΧ ώρα». Ετσι, αν κάποιος επισκεφθεί τις σχετικές σελίδες στις οποίες παρουσιάστηκε η χθεσινή δημοσκόπηση, θα δει να αναφέρεται ότι έχουν δημιουργηθεί λίγο μετά τις 20.00 και οι κάρτες των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών διαμορφώθηκαν στις 23.44.
http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/6606.html
Σημ.axinosp:Πρετεντέρη μάλλον την πάτησες χοντρά και το ΠΑΣΟΚ ζητάει την κεφαλή σου επί πίνακι ας πρόσεχες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: