Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η Τράπεζα της Αγγλίας χάρις στα μέτρα για τη κρίση πραγματοποιεί κέρδη £1δις.

Παρά τη χειρότερη οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία, μια τράπεζα της πόλης (κακία για την Αμερικάνικη City Bank !!)έχει κατορθώσει να κάνει τα μεγαλύτερα κέρδη στην 300-χρονών ιστορία της.
Του Edmund Conway 18 Μαΐου 2009
Η Τράπεζα της Αγγλίας χθες αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει τα μεγαλύτερα κέρδη της από την ίδρυσή της στα τέλη του 17ου αιώνα.
Τα προ φόρου κέρδη αξίας £995m το 2008 ήταν κατά μεγάλο μέρος αποτέλεσμα των εξαιρετικών μέτρων που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
Η τράπεζα κάνει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της από τη διάδοση του στη αγορά χρήματος και μέσω διαδικασιών του προϊόντος των repos, στις οποίες δανείζει τα χρήματα με αντάλλαγμα εγγυήσεις.
Επειδή η κρίση προϋπόθεσε το δανεισμό της τράπεζας με πολύ περισσότερα μετρητά από το συνηθισμένο, τα κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από πέντε φορές , το περασμένο χρόνο.
Αφότου πληρωθεί ο φόρος, οι μισές από τις εισπράξεις πρόκειται να επιστραφούν ως μερίσματα στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ το άλλο μισό τονώνει τα αποθέματα της τράπεζας. Η τράπεζα μετά από τη φορολόγηση δημιουργεί επίσης ένα εισόδημα £573 εκατομμύρια στο πρόσθετο σχέδιο ρευστότητας.(!!!)
Ένας εκπρόσωπος επέμεινε ότι η τράπεζα δεν είχε κίνητρο για να αυξήσει τα κέρδη της, και αντ' αυτού ενεργούσε για το συμφέρον του οικονομικού συστήματος. (Πως λέμε , για την καημένη τη μάνα του !!)
“Το κέρδος της Τράπεζας είναι μια συνέπεια των πολιτικών αποφάσεων για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, " συνέχισε ο εκπρόσωπος.
“Είναι δε εξ ολοκλήρου σωστό να χρεώνει αμοιβές για να θέτει τα σωστά κίνητρα στα οικονομικά ιδρύματα που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας, και να προστατεύει το εαυτό της μαζί με τους φορολογούμενους από το πιθανό πιστωτικό ρίσκο”.
Εντούτοις, τα κέρδη είναι πιθανό να εξαγριώσουν μερικούς στην πόλη που έχουν θρηνήσει βλέποντας τους σκληρούς όρους στα σχέδια διάσωσης της Τράπεζας.
Ο Διοικητής Mervyn King χρησιμοποίησε επίσης τη ετήσια έκθεση της Τράπεζας για να καλέσει την κυβέρνηση να δώσει στην Τράπεζα για να επιτηρήσει στο μέλλον τα οικονομικά ιδρύματα της πόλης , περισσότερη δύναμη, συμπληρώνοντας” Η νέα καταστατική ευθύνη τράπεζας για την οικονομική σταθερότητα είναι ευπρόσδεκτη.
Αλλά… Λυπάμαι για το ότι [αυτό] δεν έχει συνοδευθεί από κάποιες νέες εξουσίες για να διαπραγματευτούμε με τις Τράπεζες πριν αυτές καταρρεύσουν .
Η σύνταξη γήρατος του κ. King φτάνει τα £5.4εκατομύρια . Και οι αναπληρωτές διοικητές Paul Tucker και ο Τσάρλυ Bean, έχουν επιλέξει να λάβουν μικρότερους μισθούς και μεγαλύτερες συντάξεις, ακολουθώντας μια εξωτερική αναθεώρηση της πολιτικής αποζημιώσεων της οδού Threadneedle.

Σημ.axinosp: Ρότσιλντ φτωχαδάκι πάλι εβγαλες το επιούσιο και αυτή την χρονιά με την Τράπεζα σου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: