Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η φούσκα της διάσωσης

May 13, 2009
Gerald Celente κίνδυνος τάσεων -Η φούσκα της διάσωσης
Θα αποτελειώσει όλες τις υπόλοιπες φούσκες .

Kingston, Νέα Υόρκη- Η μεγαλύτερη οικονομική φούσκα της ιστορίας διογκώνεται σε κοινή θέα, είπε ο Gerald Celente, διευθυντής από το Trends Research Institute .

Πρόκειται για τη Μητέρα Φούσκα, και όταν εκραγεί, ο Celente προειδοποιεί, " θα σημάνει το τέλος στο ντόμινο των πτωχεύσεων που έχει χαρακτηρίσει τη οικονομική δραστηριότητα σε όλο το αναπτυγμένο κόσμο.

Είτε απρόθυμα είτε ανίκανα να αποκαλέσουν τη φούσκα με το σωστό όνομά της , τα ΜΜΕ της Ουάσιγκτον και της Γουώλ Στρητ περιγράφουν τις κολοσσιαίες κρατικές δαπάνες με τα πακέτα διάσωσης, τα σχέδια κινήτρων, τις εξαγορές και τις αναλήψεις διοικήσεων ως μέτρα έκτακτης ανάγκης που απαιτούνται για να σώσουν τη σοβαρά κατεστραμμένη οικονομία.

" Όλη αυτή η ορολογία είναι κορακίστικα των οικονομολόγων, λέει ο Celente.
Είναι σαν να αποκαλείς τα βασανιστήρια ενισχυμένες τεχνικές ανάκρισης .

Η Ουάσιγκτον διογκώνει την μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας “τη φούσκα της διάσωσης”. «Αυτή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις φούσκες των Dot-com και τις φούσκες της κτηματαγοράς που χτύπησαν τους παίκτες χρηματιστηρίου, τους επενδυτές και τους κεφαλαιούχους πολύ σκληρά.

Όσο καταστρεπτικά ήσαν τα αποτελέσματα αυτών των πτωχεύσεων στην απασχόληση, την αποταμίευση και την παραγωγικότητα, το καπιταλιστικό πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς αφέθηκε άθικτο. Αλλά όταν, η «φούσκα της διάσωσης» εκραγεί , το σύστημα θα ακολουθήσει στη συνέχεια » .

Το Οικονομικό πλαίσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αναδομηθεί .

Οι ομοσπονδιακές πολιτικές του παρεμβατισμού έχουν αποφέρει στην κυβέρνηση προνομιούχες μετοχές, εκτελεστικές εξουσίες και το διοικητικό έλεγχο σε αυτό που κάποτε ήταν ιδιωτική επιχείρηση.

Για να χρηματοδοτήσουν αυτές τις αγορές, και τα πακέτα διάσωσης και κινήτρων, αντί να αφήσουν τις αποτυχημένες επιχειρήσεις να πτωχεύσουν και τις χρεοκοπημένες Τράπεζες με τις ληστρικές μεσιτίες τους να κλείσουν, εγχέουν τρισεκατομμύρια δολαρίων στην ήδη καταπονημένη οικονομία.

Τα δολάρια φαντάσματα, που τυπώνονται με αέρα κοπανιστό,και δεν τα στηρίζει τίποτα, αλλά ούτε και παράγουν και τίποτα , καθορίζουν τη φούσκα της διάσωσης.

Ακριβώς όπως με τις άλλες φούσκες έτσι και αυτή θα εκραγεί, Αλλά αντίθετα με την DΟΤ.com και την κτηματαγορά, όταν η «φούσκα της διάσωσης» σκάσει , ούτε ο Πρόεδρος ούτε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα έχει τη πάγια δημοσιονομική ή νομισματική πολιτική διαθέσιμες ώστε να δημιουργήσουν μία καινούργια .

Όταν πλέον δεν θα τους έχουν απομείνει άλλες φούσκες για να σκάσουν ,θα βάλουν μπρος για υψηλότερους στόχους .“ Δεδομένης της πατέντας των κυβερνήσεων να ποντάρουν μετά από περίτρανες αποτυχίες σε ακόμα πίο παταγώδεις αποτυχίες , η κλασική συνταγή που ακολουθούν, όταν αποτυγχάνουν όλα τα άλλα , είναι να οδηγήσουν τη χώρα τους σε πόλεμο ” , παρατήρησε ο Celente.

Εφόσον η «φούσκα διάσωσης» δεν αποκαλείται έτσι ούτε αναγνωρίζεται σαν φούσκα , η ξαφνική και θεαματική έκρηξή της θα δημιουργήσει χάος.

Το πανικόβλητο κοινό θα δεχτεί εύκολα το οποιαδήποτε άλλοθι της Ουάσιγκτον/Γουώλ Στρητ/ΜΜΕ που θα μετατοπίζει το φταίξιμο για την καταστροφή , μακριά από τους φορείς χάραξης της πολιτικής αλλά , επάνω σε κάποιο αποδιοπομπαίο τράγο.

"Αυτή τη στιγμή δεν προβλέπουμε έναν πόλεμο. Εντούτοις, οι προβλέψεις του παιχνιδιού θα είναι δυσοίωνες, " είπε ο Celente συνοψίζοντας “ Ενώ δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε ακριβώς θα εκραγεί η “φούσκα διάσωσης”, είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί. Όταν γίνει , εννοείται ότι μπορεί να ακολουθήσει ένας μεγάλος πόλεμος ."
http://yonkerstribune.typepad.com/yonkers_tribune/2009/05/gerald-celente-trends-alert-the-bailout-bubble-the-bubble-to-end-all-bubbles.html

1 σχόλιο:

Alexandros Biohazardous είπε...

Xmmm ola auta m mirizoun katastrofologia......
Den xero an boro na ta pistepso ola auta.An pragmati vainoume pros to spasimo tis mega-fouskas,oi "megaloi" ton isxiron kraton,tha afinan iponooumena esto kai emmesa,tha proetoimazan to edafos.to xaos pou tha epikratisei an i fouska skasei aproeidopoiita dn tha epitrepsei stis kiberniseis na kinithoun opos theloun,afou ekeini ti stigmi o kathenas tha thelei na sosei ti zoi t.
kai telos me apli logiki boro na ipotheso oti afou eimaste sigouroi oti i megali fouska tha skasei tote boroume na ipologisoume kai pote(esto kai xontrika),diladi oti einai dipli sinepagogi.exallou,kanena gegonos dn borei na epireasei opos fainetai ton katiforo tis pagkosmias oikonomias,ara pos dn ginetai na ipologistei sto peripou pote tha ginei i maziki katarreusi..??
perimeno apantisi file giorgo...