Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η Γερμανία μπορεί να σώσει την Ευρωπαϊκή Οικονομία

Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις χειρότερες οικονομικές στατιστικές που έχει ανακοινώσει ποτέ επίσημη αρχή από το 1945.Τα στοιχεία αυτά έδειξαν ότι η Γερμανία υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική συντριβή που έχει καταγραφεί ποτέ σε μεγάλη βιομηχανική χώρα. Τα ίδια στοιχεία έδειξαν ότι αρκετές από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και της περιφέρειας στην ευρωζώνη αντιμετωπίζουν οικονομική κατάρρευση
Η «τέλεια καταιγίδα»
Τρία στοιχεία έχουν δημιουργήσει την «τέλεια καταιγίδα» στην Ευρώπη:
Το πρώτο είναι η εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές. Σε μια περίοδο παγκόσμιας μείωσης στη ζήτηση, αυτό εξελίχθηκε σε αχίλλειο πτέρνα της χώρας.
Το δεύτερο είναι ο απερίσκεπτος δανεισμός στην Κεντρική Ευρώπη και τη Βαλτική, ιδιαίτερα από τράπεζες που έχουν έδρα την Αυστρία, τη Σουηδία, την Ελλάδα και την Ιταλία οι οποίες με τη σειρά τους δανείζονταν από Γερμανούς επενδυτές και τράπεζες.
Το τρίτο στοιχείο είναι το ίδιο το ευρώ. Την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής του, το ενιαίο νόμισμα συνεισέφερε στην ανάπτυξη επιτρέποντας σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Δανία να διατηρούν τεράστια ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και να απολαμβάνουν έκρηξη στην αγορά ακινήτων και τον δανεισμό. Η ανάπτυξη αυτή δημιούργησε αγορές για προϊόντα που παράγονταν στη Γερμανία όπως αυτοκίνητα και άλλα αγαθά.
Τους τελευταίους μήνες όμως το ευρώ από παράγοντας σταθερότητας έγινε παράγοντας αστάθειας και πλέον οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη, αν φτάσουν στο απροχώρητο, δεν μπορούν να τυπώσουν χρήμα για να πληρώσουν τα χρέη τους όπως μπορούν να κάνουν χώρες εκτός ενιαίου νομίσματος.
Απειλητική τραπεζική κρίση
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι ιδιαίτερα σοβαρός για κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλη τραπεζική κρίση. Στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να εγγυηθούν για τράπεζες με υποχρεώσεις μεγαλύτερες του κρατικού προϋπολογισμού. Στην Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιταλία, μάλιστα, οι κίνδυνοι αυτοί έχουν μεγεθυνθεί από την έκθεση των τραπεζών στην Κεντρική Ευρώπη.
Η οικονομική κατάρρευση στην Κεντρική Ευρώπη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργήσει κύμα χρεοκοπιών από δάνεια.
Αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του, να φέρει καταστροφή στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και να αυξήσει την πιθανότητα κρατικών χρεοκοπιών στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Ιρλανδία και άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Ο καλύτερος τρόπος να βγει από την κρίση η Ευρώπη, είναι να εγκαταλείψει η Γερμανία την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα μεγάλης έκτασης και να εγγυηθεί τα χρέη όλων των εταίρων της στην ευρωζώνη. Οι κυβερνήσεις, όμως, δεν λειτουργούν πάντοτε με γνώμονα τη λογική, όπως απέδειξαν οι ΗΠΑ που άφησαν τη Lehman Βrothers να καταρρεύσει. Οι Ευρωπαίοι έχουμε μάθει το μάθημά μας τους τελευταίους δώδεκα μήνες
http://www.hellenicbusiness.gr/index.php/permalink/5796.html
Σημ.axinosp:Υπάρχει και ακόμα ένας καλλύτερος τρόπος κάνουμε τα πάντα για να καταρρεύσει το Ευρωπαικό Τραπεζικό Σύστημα και περνάμε χωρίς χρέη εμείς καλά και οι Ευρωπαίοι ακόμα καλύτερα !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ax αυτό το παγκόσμιο χρέος... Μια φούσκα και μισή! Ένας ολόκληρος πλανήτης χρωστάει σε 10 ανθρώπους (τους κεντρικούς τραπεζίτες), οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν είχαν ποτέ αυτά τα κεφάλαια που δάνεισαν. Απλά τα πληκτρολόγησαν σε ένα τερματικό! αυτή είναι η ΤΡΕΛΑ!
Κι όμως, αν μπορούσε η ανθρωπότητα να το συνειδητοποιήσει, η φούσκα του χρέους θα έσκαγε (για καλό αυτή τη φορά) αμέσως!...