Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Καθησυχαστικός ο Geithner για τα stress test των τραπεζών

Καμία από τις 19 τράπεζες που υποβλήθηκαν σε stress tests από την κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο πτώχευσης, γεγονός που θα πρέπει να καθησυχάζει τους επενδυτές και το κοινό ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει ισχυρό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Timothy Geithner.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε συνέντευξη του ο Geithner δήλωσε ότι αρκετές τράπεζες χρειάζονται να συγκεντρώσουν και νέα κεφάλαια, ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχουν αυτό τον στόχο. Σημείωσε παράλληλα ότι οι περισσότερες θα πρέπει να αντλήσουν νέα κεφάλαια μέσω του ιδιωτικού τομέα.

“Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι καθησυχαστικά,” τόνισε ο Geithner. “Καμία από τις 19 τράπεζες δεν κινδυνεύει με πτώχευση”.

Οι αμερικανικές τράπεζες ενδέχεται να περιγράψουν τις στρατηγικές τους, για τα πρόσθετα κεφάλαια που θα χρειαστούν, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress tests. Ο υπουργός δεν ανέφερε πόσες τράπεζες από τις 19 θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.

Ο Geithner επισήμανε ότι οι τράπεζες που θα αναζητήσουν περισσότερα κεφάλαια μπορούν να συγκεντρώσουν νέες κοινές μετοχές από τους υφιστάμενους μετόχους ή επενδυτές, να μετατρέψουν τις προνομιούχες μετοχές που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές ή η κυβέρνηση σε κοινές, ή να πουλήσουν πρόσθετα πάγια. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν τίποτα από αυτά, τότε μπορούν να στραφούν στην κυβέρνηση.
http://www.capital.gr/News.asp?id=730044
Σημ.axinosp:"Καμία από τις 19 τράπεζες δεν κινδυνεύει με πτώχευση" γιατί ας είναι καλά ο Geithner που θα τους ματα-ξαναδώσει λεφτα και τα Burger-Boys έχουν να φάνε κλύσμα με φόρους που θα το θυμούνται για πάντα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: