Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ο κίνδυνος της ανεργίας για την οικονομία των ΗΠΑ

Οι οικονομολόγοι είναι έρμαιο των οικονομικών στοιχείων. Η παραπομπή σε δεδομένα που δείχνουν πότε στο παρελθόν -στον 20ο αιώνα δηλαδή- η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη, είναι κάτι κοινό. Η τελευταία φορά που η ανεργία στις ΗΠΑ είχε αγγίξει το 9% και υψηλότερα, με ταυτόχρονη πτώση των τιμών καταναλωτή, ήταν στην δεκαετία του 1930.
Πράγματι, αν και ορισμένοι βασικοί δείκτες κλίματος έχουν βελτιωθεί –απόρροια εν μέρει του ράλι στα χρηματιστήρια- οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας δεν δίνουν λόγους για αισιοδοξία.

Η υποχώρηση των νέων αιτήσεων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, σε 631.000 από 643.000 την προηγούμενη εβδομάδα, επικεντρώθηκε στις πολιτείες με αυτοκινητοβιομηχανίες που εμφάνισαν αύξηση της ανεργίας όταν έκλεισαν οι εργοστασιακές μονάδες. Η συγκράτηση της ανεργίας που δείχνουν τα στοιχεία αυτά είναι εξαιρετικά ισχνή, αφήνοντας «περιθώριο» στην ανεργία να ξεπεράσει φέτος το 10%.

Τέτοιες τάσεις δεν συνάδουν με μια οικονομία που οδεύει προς έξοδο από την ύφεση. Μπορεί η ανεργία γενικά να «αργεί» να ανταποκριθεί στην ανάκαμψη, όμως η ανάκαμψη στην βιομηχανική παραγωγή θα έπρεπε τουλάχιστον να συνοδεύεται από επιβράδυνση του ρυθμού απώλειας των θέσεων εργασίας.
Βέβαια, για να ξεπεράσει ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας το 11%, θα χρειαζόταν ένα ισχυρό σοκ, όπως για παράδειγμα θα ήταν αν η General Motors και η εφοδιαστική αλυσίδα της «βαρέσουν κανόνι». Το πραγματικό ρίσκο, όμως, είναι η επιβάρυνση της αγοράς εργασίας στην κατανάλωση, βάζοντας φρένο σε οποιεσδήποτε ελπίδες ανάκαμψης.

Επιπλέον, το συνολικό άθροισμα των αμοιβών και αποδοχών καταγράφει πτώση για έξι συνεχόμενους μήνες, κάτι που δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα 50 αυτά χρόνια που τηρούνται τα σχετικά στοιχεία. Και με την ανεργία έρχονται και περισσότερες πτωχεύσεις, χαμηλότερες τιμές ακινήτων και προβλήματα για τις τράπεζες, κάτι που πλήττει τον δανεισμό. Για να μην αναφέρουμε την μακρά διαδικασία της καταναλωτικής «απομόχλευσης».

Ως εκ τούτου, οι επενδυτές που σπεύδουν να επενδύσουν σε πάγια με υψηλό ρίσκο, όπως οι μετοχές, υπολογίζοντας σε μια ταχεία ανάκαμψη, θα πρέπει να αναλογιστούν τις απώλειες θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/518092/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Κάθε καινούργια βδομάδα και 600.000 , πάνω κάτω τι σημασίας έχει τώρα πια ,νέοι άνεργοι στις ΗΠΑ όπως βλέπετε και οι FT το ξανασκέφτονται ότι ανάκαμψη γιοκ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: