Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ


Εφυγε" σε ηλικία 81 ετών, ο Λεωνίδας Χρηστάκης, εκδότης του "Ιδεοδρόμιου" και πολλών αναρχικων εντυπων και βιβλιων.


Τον Λεωνιδα τον γνωρισαμε, σαν αναρχικο εκδοτη μεσα απο την εφημεριδα-"βιβλο"- "ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ" και τα περιοδικα


"ΚΟΥΡΟΣ" και "PANDERMA",που ειχε κυκλοφορησει την εποχη της στρατιωτικης χουντας.


Οξυνους και συχνα αιρετικος,ηταν για την γενια μας ο"αναρχομπαμπας" που αγαπουσαμε να μισουμε στον Α/Α χωρο.


Ο Λεωνίδας Χρηστάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1928. Ήταν απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Σχολής Καλών Τεχνών. Επίσης, σπούδασε μουσική και ήταν ζωγράφος. Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και συμμετείχε σε πολλές αντιστασιακές δράσεις,ενώ με τη χούντα φυλακίστηκε.
Για πολλά χρόνια ήταν στο στόχαστρο του μεταπολεμικού εμφυλιοπολεμικού κράτους λόγω της αντιεξουσιαστικης- αναρχικής ιδεολογίας του καθώς και των θεμάτων που τον συγκινούσαν, τα οποία προέρχονταν κυρίως από το περιθώριο της κοινωνίας. Τον συγκινούσαν οι καλλιτέχνες, οι ποιητές αλλά και οι παραβάτες: ληστές, πόρνες, αλήτες, πρεζόνια, όπως δήλωνε ο ίδιος.


Από το 1958 συνεργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ με τα "Νέα" με τον Κώστα Νίτσο και τις "Εικόνες". Ως εικαστικός καλλιτέχνης είχε φτιάξει χίλια πορτρέτα, "από την πλατεία Βάθης μέχρι τη Μονή Πετράκη", όπως έλεγε ο ίδιος.Ορισμένες από τις εκδόσεις του: "Ο Γιώργος Σεφέρης και η μουσική", "Παράβαση-Αναφορές επάνω σε θέματα παραβατικών εκφράσεων στις διάφορες μορφές συμπεριφοράς, συγγραφής και τέχνης", "Λουμίδης-Ενα αγνοημένο φυτώριο ποιητών", "Ληστές-Αναφορές ανά τον κόσμο", "Η ιστορία της αλητείας", "Τζούλιο Καΐμη-Ενας αποσιωπημένος λόγιος", "Περικλής Γιαννόπουλος - Ο "τελευταίος" των Αθηναίων", "Από το φέρετρο του Σεφέρη ... στο 1984 του Οργουελ", "Βιοπραγματική ονοματοθεσία", "Χάος και κουλτούρα", "Ληστές - Παγκόσμια ιστορία της ληστείας", "Το λεξικό της ντάγκλας".


Ο Λεωνίδας Χρηστάκης -σύμφωνα με δική του επιθυμία- κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.
http://omniasuntcommunianetcollective.blogspot.com/2009/05/blog-post_2606.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: