Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Κατασχέσεις κατά ξένων τραπεζών από τις ιταλικές αρχές για σκάνδαλο ομολόγων

Την περασμένη εβδομάδα οι δικαστικές αρχές της γειτονικής χώρας προέβησαν σε κατάσχεση παγίων συνολικού ύψους 476 εκατ. ευρώ τεσσάρων πολυεθνικών τραπεζών, της γερμανικής Deutsche Bank, της ελβετικής UBS, της θυγατρικής της, γερμανικής Hypo Real Estate Depfa και της (γνωστής από την εμπλοκή της στο δικό μας σκάνδαλο), αμερικανικής JP Morgan.

Ηταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ξένων τραπεζών στη γειτονική χώρα και αφορούσε ακίνητα, τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και μερίδια μετοχών που κατέχουν οι τέσσερις παραπάνω όμιλοι. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που διεξάγεται εδώ και καιρό για πιθανή απάτη εκ μέρους των εν λόγω τραπεζών στη αγορά δομημένων ομολόγων από τον δήμο Μιλάνου τον Ιούνιο του 2005.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες παραπλάνησαν το δήμο της Β. Ιταλίας σχετικά με τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης, καθώς και ότι ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργούσε αποδόσεις έως και 57,3 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι τράπεζες φέρονται να χρέωσαν μικρές προμήθειες στον δήμο προκειμένου να φανεί ότι η επένδυση είναι ωφέλιμη.

Στη συνέχεια όμως απέκρυψαν τα κέρδη που είχαν από τη διαφορά του ποσού που πλήρωσε ο δήμος κι αυτού που οι τράπεζες αποκόμισαν από τα swaps, τα οποία συνόδευαν τη χορήγηση των ομολόγων. Διαφορά που ανέρχεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιταλικών αρχών, στα 57,3 εκατ. ευρώ.

Η αρχική συμφωνία άλλαξε πέντε φορές έως τον Οκτώβριο του 2007, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αποκομίσουν από τη διαδικασία αυτή 48 ακόμη εκατ. ευρώ. Τα συνολικά κέρδη για τις τέσσερις τράπεζες υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ κατέληξαν στα ταμεία της JP Morgan. Η γενική εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά και άλλες πωλήσεις ομολόγων από τις τράπεζες σε άλλες τοπικές κυβερνήσεις της Ιταλίας, όπως και την πιθανότητα δωροδοκίας κρατικών υπαλλήλων.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=2009-05-03&id=40315
Σημ.axinosp:Ο χριστός και η παναγία μαζί , καλε για ποιούς μας περάσατε να κάνουμε τα ίδια και εμείς με τα δικά μας δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών μας ταμείων, για τίποτα παλιο-αναρχοαυτόνομους ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: