Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

FT: Πιθανότητες χρεοκοπίας 90% για την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία

Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι. Αυτή την παρομοίωση χρησιμοποιούν οι Financial Times για να περιγράψουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και τη συμπεριφορά των αγορών κεφαλαίου, σε άρθρο τους που αναφέρεται στο γεγονός ότι πλεον δεν υπάρχουν κρατικά ομόλογα χωρίς ρίσκο.

Όπως αναφέρουν οι FT, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και τελικά θα χρεοκοπήσει – με τις υπερβολικά υψηλές έως και άνω του 10% αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας μέσα στην επόμενη δεκαετία αγγίζουν το 90%, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο

Στο άρθρο επίσης σημειώνεται ότι ο επιδέξιος, όπως τον χαρακτηρίζει, Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει προσπαθήσει να πείσει του ομολόγους του και τους εν δυνάμει επενδυτές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε νέα κρίση που θα παρέσυρε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Είναι ανησυχητικό, συνεχίζουν οι FT, ότι οι επενδυτές ζητούν αποδόσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μεγαλύτερες σε σύγκριση με πριν από την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ το Μάιο. Τα CDS υποδηλώνουν ότι η Ιρλανδία εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο από το Dubai ή το Λίβανο.

Με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την προοπτική να χρησιμοποιεί το 7% των φορολογικών εσόδων για να εξυπηρετεί το χρέος της, σχεδόν για πάντα, η χρεοκοπία σύμφωνα με τους FT, μοιάζει ελκυστική κάποια στιγμή. Ευτυχώς, η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν τη λήξη του μηχανισμού το 2013. Ίσως μέχρι τότε, το ελληνικό χρέος να έχει μετακυλήσει από τις ευάλωτες τράπεζες σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ποντάρουν στην ανάκαμψη, κάτι που σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θα έχει τελικά τις αλυσιδωτές επιδράσεις που πιστεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όταν τελικά η Αθήνα χρεοκοπήσει, καταλήγει το άρθρο των FT, οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη, όπως παρότρυνε ο Ζορμπάς να συμπεριφέρονται όλοι. «Ο άνθρωπος είναι ζώο, αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου βγάζει τα μάτια».
Capital
Σημ.axinosp:δείτε και ένα σχόλιο στο φόρουμ του Capital"Το 2014 και 2015 θα πρέπει να καταβάλουμε συνολικά 145 δις ευρώ σε τοκοχρεολύσια. Αντιστοιχούν 75 δις σε κάθε χρονιά. Με τις καλύτερες των προβλέψεων, έχουμε να κάνουμε με 31% του ΑΕΠ, επί δύο συνεχόμενα χρόνια. Μόνο αυτό να δει κανείς, η πιθανότητα χρεοκοπίας ανεβαίνει πολύ πάνω από το 90% του υπεραισιόδοξου συντάκτη των FT."
Πάντως μας συμφέρει να το σκάσουμε νωρίτερα το κανόνι, γιατί μέχρι το 2014 ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει πραγματικά.Αν υπολογίσεις και τις τιμές του πετρελαίου και χρυσού τότε που θα έχουν πετάξει κυριολεκτικά,ο πρωθυπουργός της τότε κυβέρνησης θα έχει πολλά παλούκια να πηδήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: