Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στη φυλακή 19χρονη μπλόγκερ στη Συρία

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τις αρχές της Συρίας την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης μπλόγκερ Ταλ αλ Μαλούχι, η οποία κρατείται εδώ και εννέα μήνες χωρίς να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Η Ταλ αλ Μαλούχι είχε κληθεί να παρουσιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου του 2009 στις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας και είχε συλληφθεί αμέσως, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Δύο ημέρες αργότερα, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν στο σπίτι της και κατέσχεσαν τον υπολογιστή της, CD και βιβλία.

Από την ημέρα που συνελήφθη δεν έχει επιτραπεί στην οικογένειά της να έρθει σε επαφή μαζί της και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση για τους λόγους που ετέθη υπό κράτηση, προσθέτει το Παρατηρητήριο.

"Η κράτηση της μαθήτριας Λυκείου για εννέα μήνες, χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δείχνει την ωμή και αυθαίρετη στάση των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας", καταγγέλλει η διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή Σάρα Λία Ουάιτσον. Σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές η Ταλ Αλ Μαλούχι μπορεί να συνελήφθη λόγω ενός ποιήματος που είχε γράψει, στο οποίο επέκρινε τους περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης στη Συρία. Ωστόσο, σύμφωνα με το HRW, το μπλογκ της, που περιέχει ποιήματα και σχόλια για την κοινωνία, θίγει κυρίως το θέμα της τύχης των Παλαιστινίων και δεν καταπιάνεται με την πολιτική κατάσταση στη Συρία.
Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Αφελής είπε...

Αφού μπορούν, το κάνουν.

Θα έρθει κι στην γειτονιά μας.
Απλά με άλλη μορφή.

Αντάρτικο φίλοι μου, αντάρτικο !
Η μόνη απάντηση.