Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ιρλανδία-Μέχρι τα 34 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να φθάσει το κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank, στo 32% του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί το δημοσιονομικό έλλε

Οι ιρλανδικές αρχές αναθεώρησαν σήμερα το αναγκαίο για τη διάσωση της Anglo Irish Bank ποσόν, ανεβάζοντάς το κατ΄αρχάς στα 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι τα 34,3 δισεκατομμύρια ευρώ, στη χειρότερη των υποθέσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μπράιαν Λένιχαν ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας θα φθάσει κατά το 2010 στο 32% του ΑΕΠ, εξαιτίας της χρηματοδότησης της διάσωσης της Anglo Irish Bank, της Allied Irish Banks και της κατασκευαστικής εταιρείας Irish Nationwide, αλλά θα διατηρηθεί ο στόχος της μείωσής του κάτω από το όριο του 3% μέχρι το 2014.
"Θα υπάρξει πολύ σημαντική άνοδος του δημοσίου ελλείμματος κατά το 2010 εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχουμε στο τραπεζικό σύστημα", η οποία θα είναι ισοδύναμη με το 20% του ΑΕΠ, εξηγεί ο Μπράιαν Λένιχαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, στην οποία διευκρινίζεται ότι το δημόσιο έλλειμμα θα φθάσει το 32% του ΑΕΠ, αντί του προβλεπόμενου 11,6%.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας τόνισε ότι το κράτος δεν θα έχει ανάγκη να δανεισθεί πόρους για να αντεπεξέλθει στο έλλειμμα - μαμούθ, διότι διαθέτει αρκετή ρευστότητα.
Ομως η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να περικόψει περαιτέρω δαπάνες το επόμενο έτος, πέραν των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αρχικά προβλεπόταν.
Ο Μπράιαν Λένιχαν διαβεβαίωσε ότι η Ιρλανδία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο του περιορισμού του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% το 2014, όπως υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για τον λόγο αυτόν θα παρουσιάσει στις αρχές Νοεμβρίου ένα σχέδιο δημοσιονομικής ανάταξης για την επόμενη τετραετία.
Αρχικά, το κόστος αναδιάρθρωσης της Anglo Irish Bank η οποία χρηματοδοτείται από το ιρλανδικό κράτος μετά την εθνικοποίησή της στις αρχές του 2009 είχε εκτιμηθεί σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι οικονομικές δυσχέρειες της Anglo Irish Bank, η οποία αποσταθεροποιεί την οικονομία τη Ιρλανδίας, οφείλονται στις κολοσσιαίες απώλειες που υπέστη λόγω της μαζικής χορήγησης στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου.
Επειτα από την τροποποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το συνολικό κόστος της διάσωσης της Anglo Irish Bank θα φθάσει τα 29,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο εν πέμπτον του ΑΕΠ της χώρας.
Στη χειρότερη περίπτωση, αν η τράπεζα υποστεί μεγαλύτερες απώλειες από τις εκτιμώμενες, το ποσόν αυτό θα αυξηθεί κατά ακόμη 5 δισεκατομμύρια ευρώ, για να φθάσει τα 34,3 δισεκατομμύρια συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Allied Irish Banks θα χρειασθεί πέραν των προβλεπομένων 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 3 ακόμη δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετάσχει το κράτος.
Express
Σημ.axinosp:Δώστε και σώστε τους φτωχούληδες Τραπεζίτες,σε Ιρλανδία-Ελλάδα.
Οι μαλάκες πληρώνουν και δεν αντιδρούν γιατί περιμένουν να τους σώσουν τα ξεπουλημένα συνδικάτα και κόμματα της Αριστεράς ας πρόσεχαν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: