Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ενα εκατομμύριο λιγότερες κάρτες λόγω της κρίσης στην αγορά

Συντριπτικά τα στοιχεία για το 2009, ενώ η ίδια τάση συνεχίζεται και φέτος

Η οικονομική κρίση «έκοψε» τις πιστωτικές κάρτες των Ελλήνων, καθώς στη διάρκεια του 2009 ο αριθμός τον πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούνταν στην ελληνική αγορά μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, οι πιστωτικές κάρτες που κυκλοφορούν στη χώρα μας περιορίστηκαν στο τέλος του 2009 στα 6.007.392 από 7.040.012 που ήταν στο τέλος του 2008. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι το πλαστικό χρήμα, ως μέσο πίστωσης, αποτελεί το μεγάλο θύμα της κρίσης σε αντίθεση με τον τομέα των χρεωστικών καρτών, που ως μέσο συναλλαγής κερδίζει έδαφος, καταγράφοντας αύξηση κατά 1 εκατομμύριο, στα 9.152.765. Παράλληλα, ο τζίρος των πιστωτικών καρτών στο β΄ τρίμηνο του έτους μειώθηκε κατά 12%, έναντι του πρώτου, με το ποσό της μέσης συναλλαγής ανά πιστωτική κάρτα να διαμορφώνεται στα 83 ευρώ.

Ενδεικτικό των αλλαγών που συντελούνται στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η ύφεση, είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες υπεραμύνονται πλέον της λελογισμένης χρήσης της πιστωτικής κάρτας. Οπως παραδέχονται η χρήση της ως μέσου πίστωσης, που κυριάρχησε ως αντίληψη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, απεδείχθη στρεβλή και οδήγησε ένα μέρος των νοικοκυριών στην υπερχρέωση.

Καθημερινή
ciaoant1
Σημ.axinosp:Όταν οι ίδιες Τράπεζες έδιναν ακόμα και σε παιδιά πιστωτικές κάρτες, τώρα που έχουν αρχίσει να πέφτουν τα φέσια στην αγορά, φωνάζουν όλες μαζί "όχι άλλο κάρβουνο".
Πλάκα έχει δεν λέω, αλλά έξι εκατομμύρια κάρτες σημαίνουν έξι εκατομμύρια φέσια σε βάθος χρόνου με την ανεργία που καλπάζει. Σε λίγο θα σου αρπάζουν τα ΑΤΜ την κάρτα με απίστευτες δικαιολογίες και όποιος δεν έχει ούτε καν πλαστικό χρήμα μπορεί να κάνει επικίνδυνα πράγματα, για να επιβιώσει από το φάσμα της πείνας.
Ήδη στην Αμερική όπως μας λένε καινούργια στοιχεία που δημοσιεύονται σε Αμερικάνικες ιστοσελίδες "The Road to World War III - The Global Banking Cartel Has One Card Left to Play"τα χρώματα δεν είναι μόνο μελανά, πίσα κατράμι είναι και μιλάνε και αυτοί για εξέγερση ενάντια στην κυβερνούσα τραπεζική ελίτ με 239 εκατομμύρια στα 310 εκατομμύρια πληθυσμό στην Αμερική να έχει πληγεί από την πιστωτική κρίση και να χρειάζονται την βοήθεια του Αμερικάνικου κράτους για να επιβιώσουν (!!!!).(This means in our nation of 310 million citizens, 239 million Americans are one setback away from economic ruin and millions more are in danger of having to rely on government assistance for survival.So as this prolonged economic crisis continues, these safety nets, that are already overwhelmed, will have to support more and more people and will inevitably break down. As we have just begun to see, budget cuts to vital social programs on the state and federal levels will become increasingly severe right at the point when many more Americans will need them. As the 52 million Americans currently surviving in “anti-poverty” programs are gradually cutoff from life-sustaining government assistance - and as the 239 million people now living paycheck to paycheck, buried in debt, stressing out and working their asses off just to make ends meet realize that things are not going to be getting any better — and are only going to get worse — social unrest and outbursts of violence will eventually start to bubble up to the surface and the ruling elite will no longer be able to maintain power by simply deceiving the masses via mainstream media propaganda. )
Ενός κράτους που δίνει τρισεκατομμύρια στους Τραπεζίτες και στο λαό πείνα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: