Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε δοκιμαστικά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας

Ξεκίνησε το Σάββατο δοκιμαστικά η διασύνδεση του Τουρκικού Ηλεκτρικού Συστήματος με το Ευρωπαϊκό, μέσω γραμμών υπερυψηλής τάσεως από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ). Η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει 12 μήνες και περιλαμβάνει αρχική φάση ενός μήνα χωρίς εμπορικές ανταλλαγές και δεύτερη φάση, εφόσον αξιολογηθούν θετικά τα πρώτα λειτουργικά αποτελέσματα, με εμπορικές ανταλλαγές. Σημειώνεται ότι τα δίκτυα Ελλάδας - Τουρκίας είχαν συνδεθεί προσωρινά στην υψηλή τάση από το καλοκαίρι του 2007, προκειμένου να γίνονται ανταλλαγές ενέργειας σε περιόδους αιχμής. Η νέα σύνδεση που τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο γίνεται στην υπερυψηλή τάση (400 χιλιάδες βολτ). Σύμφωνα με τον ΔΕΣΜΗΕ: -Η σύνδεση αποτελεί σημαντική επέκταση του Ευρωπαϊκού Ηλεκτρικού Συστήματος προς τα ανατολικά, μέσω της χώρας μας και οδηγεί σε ένα ενιαίο ηλεκτρικό δίκτυο που εκτείνεται από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η επιτυχής πραγματοποίηση της σύνδεσης απαίτησε την εκπόνηση σημαντικών και εξαιρετικά σύνθετων μελετών δυναμικής και στατικής ευστάθειας καθώς και την εφαρμογή εκτεταμένων βελτιώσεων στο Τουρκικό Σύστημα. -Η όλη διαδικασία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ENTSO - E (European Network of Transmission System Operators -Electricity) και της πρώην UCTE (Union for the Coordination of Transmission Electricity). Η Ελληνική πλευρά έπαιξε ιδιαιτέρα σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της σύνδεσης με την κατασκευή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την ΔΕΗ Α.Ε. γραμμών υπέρ - υψηλής τάσεως μήκους 200 χλμ και με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ σε consortium Ευρωπαίων Διαχειριστών και σε επιτροπές της UCTE και του ENTSO-E για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών συστήματος και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Τουρκική πλευρά. -Η διασύνδεση καθιστά τη χώρα μας σημαντικό ενεργειακό κόμβο στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σημ.axinosp:Μας δουλεύουν ότι γινόμαστε και σημαντικός ενεργειακός κόμβος στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Γιαυτό σαν κόμβος σε λίγο θα παίρνουμε φτηνότερο ρεύμα από Τουρκία και εμείς απλά θα κλείσουμε την ΔΕΗ και οι ιδιώτες θα μας πουλάνε Τούρκικο, Βουλγάρικο, ή ότι άλλο ρεύμα θέλετε. Τα κοπρόσκυλα οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ φυσικά κάνουν την πάπια, αλλά είπαμε τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς και όχι αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: