Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Επανάσταση

Συνάδελφοι στο εργοστάσιο παραγωγής συνηθειών και προφάσεων! Συμπορευόμενοι στην πορεία μας προς την επανάληψη και το μιμητισμό! Συμπολίτες σε πόλεις που ούτε μας αγαπούν ούτε αγαπάμε! Σύντροφοι των εαυτών και των ψευδαισθήσεών μας! Συγκάτοικοι σε σπίτια που δεν κατοικούμε! Συμπτώματα που περιμένουν τη σειρά τους για νεκροψία σε διπλανά ψυγεία!
Αποδείχτηκε ότι η Επανάσταση δεν ήταν ένα όνειρο. Ίσα ίσα που ζει και βασιλεύει, δικαιώνοντας σε μέγιστο βαθμό την παρουσία της στα ελληνικά λεξικά και, κατά συνέπεια, τη διάσωσή της μέχρι τις μέρες μας ως λέξη της κοινής καθομιλουμένης ελληνικής γλώσσας. Στα χέρια των κειμενογράφων των διαφημιστικών εταιρειών, όπου ανήκει εδώ και καιρό, η λέξη αυτή κάνει θραύση, παίζοντας το ρόλο της με συμφέρουσα αξιοπρέπεια και βγάζοντας λεφτά για λογαριασμό εκείνων από τους οποίους θα τα έπαιρνε σε περίπτωση που έπαιζε τον πρότερό της ρόλο.

Η Επανάσταση είναι πλέον μια τσούλα πολυτελείας, που κατακτιέται από όσους έχουν ακριβό αυτοκίνητο. Κεφάτη και πρόθυμη, ποζάρει στα καλύτερα σαλόνια με όποιον την προωθεί πιο αποτελεσματικά. Όποιοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα αντίτυπο του άλμπουμ φωτογραφιών της, το επιδεικνύουν περήφανοι: Εδώ η Επανάσταση στα απορρυπαντικά, εδώ στο μακιγιάζ, εδώ στο αδυνάτισμα, εδώ η Επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία.

Κανείς δεν ενοχλείται από την εξέλιξη του χαρακτήρα της Επανάστασης - οι ηθικές εκφράζουν τις εποχές τους. Η Επανάσταση ήταν και παραμένει ό,τι είναι τα ιλουστρασιόν κορίτσια των πορνοπεριοδικών για τη σεξουαλική εκπαίδευση σπυριάρηδων εφήβων: μια ρομαντική αυταπάτη των καταπιεσμένων. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Χρειάζεται πραγματικό σχέδιο και πραγματική δράση και η συμπλήρωση ενός δελτίου τζόκερ είναι μια χειροπιαστή ενέργεια, όχι μια ακόμα άσκοπη ονειροπόληση.

Η Επανάσταση έπιασε την καλή και μετακόμισε σε πλούσια γειτονιά. Άλλαξε ακόμα και το επίθετό της σε "Γιαλαντζή". Οι θετοί γονείς της, ο Αδικημένος Φτωχός και η Αγωνιστική Αριστερά, που την ανέλαβαν μετά το θάνατο των φυσικών της γονέων, συντετριμμένοι από την αποτυχία τους να μεγαλώσουν σωστά -με αρχές και αξίες- την κόρη τους, ζουν με την ανάμνησή της. Δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν πού έκαναν το κρίσιμο λάθος και πήρε το παιδί το λάθος δρόμο. Συγγενείς και φίλοι τους συμπαραστέκονται, παρηγορώντας τους με ψεύτικες προφητείες ότι το κορίτσι μια μέρα θα συνέλθει και θα γυρίσει. Έξω από τις πανύψηλες μάντρες του μεγάρου όπου ζει, κάποιοι καχύποπτοι ιδεολόγοι που μυρίστηκαν την πλαστοπροσωπία ετοιμάζουν διαδήλωση και αργά αλλά σταθερά γράφουν πανό με το σύνθημα:

Ζήτω η ιδέα της Γνήσιας Επανάστασης!
Ουδέν Αμιγές
Σημ.axinosp:ISO γνησιότητας περάστε κόσμε

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος
πουλά τα νούμερα φτηνά
δραχμή τα ακροβατικά
οι αλυσίδες δωρεάν
το πήδημα θανάτου δυο δραχμές
χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.

Ασώματος η κεφαλή περάστε κόσμε
τη βρήκανε στην Αφρική
καπνίζει, πίνει και πονά
τρελαίνεται για μουσική
χορεύει με τα μάτια δυο δραχμές
ποιος θα τη δει; Περάστε κόσμε.

Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι
μ' ασετυλίνη και κεριά
την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
με φουστανέλες δανεικές
και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά
και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: