Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΙΡΑΝ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ (;) ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

‘Εμμεσο πλην σαφές «πράσινο φως» της Ουασιγκτον σε ισραηλινή στρατιωτική επίθεση κατά της Τεχεράνης, πρέπει να θεωρηθεί το έγγραφο Κλίντον που δημοσιεύουμε σήμερα. Επιβεβαιώνει κάτι που γνωρίζουμε άλλωστε από πληθώρα άλλων ενδείξεων, ότι βρισκόμαστε ίσως στο κρισιμότερο σημείο της παγκόσμιας κατάστασης μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, καθώς οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές πιστεύουν ότι πόλεμος κατά του Ιράν, ενδεχομένως με χρήση πυρηνικών όπλων, μπορεί να εξελιχθεί σε μείζονα, “ιδιότυπη” παγκόσμια σύρραξη, βυθίζοντας στο χάος τη Μέση Ανατολή και εμπλέκοντας πολλά κράτη.

H αυτοκρατορία μοιάζει έτοιμη να “αντεπιτεθεί” κατά όσων αμφιοσβητούν την εξουσία τους σε Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική, αλλά εμμέσως και κατά της Ρωσίας και της Κίνας, αν κρίνει κανείς από το άκρως απόρρητο κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα που αποκαλύπτουμε. Το έστειλε στις 10.8 η Χίλλαρυ Κλίντον στην αμερικανική Πρεσβεία στο Ισραήλ. Το τηλεγράφημα αναρτήθηκε στο cryptome.org, συνήθως πολύ αξιόπιστη ιστοσελίδα που “ειδικεύεται” στις διαρροές επισήμων εγγράφων, προκαλώντας συχνά τη μήνι των αρχών και μεγάλων εταιρειών όπως η Microsoft. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε μέχρι στιγμής την εγκυρότητα του τηλεγραφήματος.

Είναι αλήθεια ότι, παρά την επιβεβαιωμένη εγκυρότητα και αξιοπιστία της πηγής, υπάρχει πάντα περίπτωση παραπληροφόρησης. Στην περίπτωσή μας θα μπορούσε να αποσκοπεί είτε στην πίεση σε Ιράν- Βενεζουέλα, αλλά η μέθοδος δεν απέδωσε στο παρελθόν, είτε, αντιθέτως, στη δημιουργία κλίματος διαρκών προειδοποιήσεων για τον ‘λύκο που έρχεται να φάει τα πρόβατα’, ώστε, όταν έρθει. να έχουν όλοι αποκοιμηθεί. Ο Κ.τ.Ε. πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει το κείμενο, λόγω της αξιοπιστίας της πηγής, γιατί συνάδει με πληθώρα άλλων πρόσφατων ενδείξεων, γιατί αξιόπιστες πηγές σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο και αραβικές χώρες εκτιμούν εξαιρετικά πιθανή επίθεση του Ισραήλ και, κυρίως, γιατί το κόστος της μη προειδοποίησης είναι απείρως μεγαλύτερο του κόστους εσφαλμένης προειδοποίησης. Μετά από αυτά που συνέβησαν τη τελευταία δεκαετία στη Μέση Ανατολή, το βάρος της απόδειξης ότι δεν ετοιμάζουν αφρόνως νέο, πολύ φοβερότερο Αρμαγγεδώνα πέφτει στις κυβερνήσεις Ισραήλ και ΗΠΑ, όχι στους δημοσιογράφους…



Η Κλίντον αλλάζει ελαφρώς τη δικαιολόγηση ενδεχόμενου πολέμου. Δεν κάνει λόγο για προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών όπλων, αλλά της ικανότητας παραγωγής τους. Παρακάμπτει έτσι και εξουδετερώνει την εκτίμηση των αμερικανικών υπηρεσιών (2008), ότι το Ιράν δεν διαθέτει πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων, “κατεβάζοντας» θεαματικά το κατώφλι χρήσης στρατιωτικών μέσων κατά του Ιράν. Ως προσπάθεια απόκτησης ικανότητας μπορεί να ερμηνευθεί και οποιοδήποτε ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Η αναφορά στην καλύτερη εκτίμηση των ΗΠΑ, πιθανότατα παραπέμπει σε νέα εκτίμηση του συνόλου των αμερικανικών υπηρεσιών (Intelligence Estimate), που κατέληξε σε συμπέρασμα ότι ένας πόλεμος μπορεί να οδηγήσει τελικά σε νίκη, νοούμενη ως αλλαγή καθεστώτος. Με τον τρόπο αυτό η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών παρακάμπτει το δεύτερο μεγάλο επιχείρημα κατά του πολέμου, ότι δηλαδή ενδέχεται να οδηγήσει σε χαοτικές καταστάσεις, πλήττοντας τελικά περισσότερο παρά ωφελώντας τα αμερικανικά συμφέροντα.

Το αίτημα γρήγορης απάντησης ώστε να δοθούν κατάλληλες οδηγίες στις δυνάμεις οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είμαστε σε φάση τοποθέτησης δυνάμεων εν όψει επίθεσης. Το έγγραφο συνιστά επίσης αίτηση βοήθειας προς το Ισραήλ να συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια ανατροπής του Τσάβες. Το Ισραήλ έχει αναμειχθεί στο παρελθόν ενισχύοντας, εκπαιδεύοντας, παρέχοντας τεχνογνωσία και εξοπλίζοντας φιλοαμερικανικές δυνάμεις στην Λατινική Αμερική (π.χ. Κόντρας στη Νικαράγουα).

Πριν δύο χρόνια, ένας συνασπισμός ισχυρών δυνάμεων του αμερικανικού βαθέος κράτους, των προοδευτικότερων δυνάμεων των ΗΠΑ, ορισμένων σημαντικών παραγόντων του παγκόσμιου εβραϊσμού πέτυχαν α) να νικήσει ο Ομπάμα την Κλίντον στις προκριματικές και β) να αποτραπεί ο πόλεμος που σχεδίαζαν Ισραήλ και Τσένευ. Η Αμερική όμως είναι ένα πράγμα που το κάνεις ότι θέλεις, καυχήθηκε ο Βενιαμίν Νετανιάχου. Τώρα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που αναζητεί διέξοδο, οι πιο αντιδραστικές, σκληροπυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ, η ηγεσία του εβραϊκού λόμπυ και το Ισραήλ του Νετανιάχου, συσπειρωμένοι γύρω από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και την Χίλλαρυ αντεπιτίθενται, με προφανή κίνδυνο να βάλουν φωτιά σε όλη τη διεθνή κατάσταση.

Οι εξελίξεις αφορούν άμεσα Ελλάδα και Κύπρο. Τελευταίως διαβάζουμε πολλούς θερμοκέφαλους αρθρογράφους, ενθουσιασμένους από την προοπτική «αντιτουρκικής συμμαχίας» με το Ισραήλ. Ονειρεύονται αντιτουρκικό πάρτυ, κινδυνεύουν όμως να ξυπνήσουν σε έναν πολεμικό εφιάλτη, έναν τυχοδιωκτισμό με όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, τη Ρωσία και την Κίνα απέναντι. ‘Ισως δεν θάταν άσκοπο να θυμηθούμε πως κάποτε μας ενεθάρρυναν οι Αγγλογάλλοι να τα βάλουμε με τον Κεμάλ, για να καταλήξουν να κόβουν τα χέρια των Ελλήνων που πάσχιζαν να ανέβουν στα καράβια τους για να σωθούν στη Σμύρνη του 1922.

Konstantakopoulos.blogspot.com
Σημ.axinosp:Δυστυχώς και το δικό μας μπλογκ έχει την ίδια άποψη για διπλό χτύπημα σε Ιράν Βενεζουέλα και μάλιστα σε τρία άρθρα αναλύσαμε το γιατί.( Με αφορμή του ”Βενζίνη τέλος”, Που είσαι καλό μου πετρέλαιο ; , Οι Lloyd προσθέτουν τη φωνή τους στις προειδοποιήσεις για τρομερό "peak oil" ).Το αν θα γίνει πόλεμος σίγουρα, με πυρηνικά δεν το γνωρίζω, όπως έχουν απειλήσει οι Σοβιετικοί, το θηρίο που λέγεται Καπιταλισμός διψέι για αίμα μαύρο αίμα για να τραφεί, το τι θα γίνει διαβάστε τα παρακάτω:
”Ήμουν ένας κατασκευαστής χαρτών, ένας χαρτογράφος αν θες.
Βγήκα έξω και προσπάθησα να χαρτογραφήσω, πως ο κόσμος στα αλήθεια λειτουργεί, σε αντίθεση με τον τρόπο, που μας έχουν μάθει ότι λειτουργεί.
Και ο χάρτης που φτιάξαμε, έχει αποδειχτεί τόσο, τρομακτικά ακριβής τα τελευταία 10 χρόνια και παραπάνω, είτε είχε να κάνει με τις τιμές του χρυσού, ή τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ή τα οικονομικά γεγονότα.
Το μόνο πράγμα που με ξαφνιάζει, είναι η ταχύτητα με την οποία όλα καταρρέουν….
Ήταν ένας τύπος ονόματι Von Clausewitz,που έλεγε ότι ο πόλεμος ουσιαστικά είναι η συνέχεια της πολιτική με "άλλα" μέσα και η πολιτική είναι η συνέχεια της οικονομίας με "άλλα" μέσα….
…Ολόκληρη η οικονομία είναι μια πυραμιδική απάτη. Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό της, διότι απαιτεί ατελείωτη ανάπτυξη…"

Κάποιος μου είπε πριν, από πολύ καιρό, πιθανότατα γύρω στο '84, κατέβα απ'το σταυρό, μαλάκα, χρειαζόμαστε το ξύλο!
Δεν είμαι μεσσίας. Δεν είμαι, υπεύθυνος για τη σωτηρία κανενός.
Ο μόνος άνθρωπος τον οποίο έχω, ευθύνη να σώσω, είναι ο εαυτός μου.
Αυτό που βλέπω τώρα, είναι το τέλος, ενός μοντέλου, τόσο κατακλυσμικού, όσο ο αστεροειδής, που σκότωσε σχεδόν όλη τη ζωή πάνω, στη γη, και σίγουρα τους δεινόσαυρους!...”

“ το θανατηφόρο χτύπημα στον ανθρώπινο βιομηχανοποιημένο πολιτισμό θα έρθει όταν οι τιμές του πετρελαίου οξυνθούν και πάλι και όταν κανένας δε θα μπορεί να αγοράσει αυτό το πετρέλαιο και όλα απλά θα σταματήσουν να λειτουργούν. Η κατάρρευση πρέπει να γίνει γρήγορα, έτσι ώστε οι υποδομές να παραμείνουν. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για τις υποδομές, ξέρετε, τους υπονόμους, τις γέφυρες, τους δρόμους και όλα αυτά.
Λοιπόν, το θέμα είναι, ότι όσο η οικονομική κατάρρευση συνεχίζει, ή επιταχύνεται, αυτές οι υποδομές θα πέφτουν σε μεγαλύτερη ερείπωση. Δεν θα υπάρχουν άλλα χρήματα ή κάτι άλλο που θα τρέχει να τα επιδιορθώσει, επομένως αυτό που θέλεις, είναι αυτή η αλλαγή σε ένα νέο πρότυπο, βγάζοντας το παλιό από τη μέση, όσο υπάρχει ακόμα υποδομή πάνω στην οποία θα μπορείς να χτίσεις κάτι καινούργιο. Πρέπει να επιβιώσουμε τη φάση της μετάβασης του ανθρωπίνου πολιτισμού, το οποίο αναμένω, πως μπορεί να κρατήσει ανάμεσα σε 20 χρόνια, θεέ μου... ...πόσο γρήγορο και σκληρό θα ήταν, με 50 χρόνια ή 100 χρόνια, πριν ξεκινήσει να αναδύεται μια μορφή σταθερού πολιτισμού. Πρέπει να επιζήσετε τη φάση της μετάβασης, οπότε μην πανικοβάλλεστε, μη φρικάρετε.
Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας, αναλύστε την τοπική κατάσταση της περιοχής σας, μη σας απασχολεί να ξαναφτιάξετε τους υπονόμους, θα μπορείτε να έχετε νερό για κάποια χρόνια. Οι άνθρωποι λένε, είτε υπάρχει πετρέλαιο ή δεν υπάρχει. Είτε υπάρχει φαγητό ή δεν υπάρχει. Και λένε, θα έχουν φαγητό στα σούπερ μάρκετ την Πέμπτη. Και μετά δε θα το ξαναδούμε.
Όμως δε θα γίνουν έτσι τα πράγματα. Καθώς τα πράγματα καταρρέουν, θα δούμε συγκεκριμένες ελλείψεις σε συγκεκριμένες περιοχές για κάποιες περιόδους, πριν φτάσει στο σημείο όπου δε θα υπάρχει πια τίποτα. Επομένως αυτό για το οποίο χρειάζεται να προετοιμαστούμε δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά χρειάζεται να προετοιμαστείτε για να επιβιώσετε στη μετάβαση.

Οι άνθρωποι λένε, θα πάω στα βουνά, θα φτιάξω μια καλύβα, θα αγοράσω 10 εκατομμύρια κονσέρβες από φασόλια, λοιπόν, αυτοί πιθανόν να πεθάνουν πρώτοι. Πρώτον, είναι πολύ αργά. Εάν δεν ξέρεις πως να ζήσεις από τη γη και εάν δεν είσαι ήδη στη γη τώρα, μη προσπαθήσεις καν να πας, επειδή θα αποτύχεις πανηγυρικά, και μπορεί να σκοτωθείς από αυτούς που πήγαν πριν από σένα.
Ξέρετε, ο ένας παράγοντας που δεν περιλαμβάνετε, όταν το πουλάτε αυτό, είναι ότι προεξοφλείτε την ανθρώπινη εφευρετικότητα, ή την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.”….


..” Είμαι υπέρμαχος του να αγοράσεις και να κατέχεις φυσικό χρυσό, όχι χάρτινο. Αγοράζεις χρυσό και το κατέχεις. Όταν εμφανιστεί υπερπληθωρισμός, μετά τον αποπληθωρισμό, και αυτά τα τρισεκατομμύρια δολάρια επιστρέψουν θα χρειαστούμε βαρέλια από χιλιάδες χαρτονομίσματα για να αγοράσουμε μια φρατζόλα ψωμί, το μόνο πράγμα που οι άνθρωποι θα δέχονται ως αντάλλαγμα, θα είναι ο χρυσός.
Αν έχεις σπίτι, κάνε ότι μπορείς για να το μονώσεις καλύτερα. Αν έχεις κήπο φυτεμένο, απάλλαξέ τον από πετροχημικά και ενημερώσου για το πως να τον επαναφέρεις σε φυσική κατάσταση”…
“Αυτό που χρειάζεται να αποθηκεύσετε είναι σπόρους. Σπόροι που δεν είναι κατασκευασμένοι από την Monsanto, που δεν είναι σπόροι Φρανκενστάιν που λειτουργούν μόνο μία φορά και μετά χρειάζεσαι καινούριους. Να μαζέψετε καλούς οργανικούς, ολοκληρωμένους σπόρους και να τους αποθηκεύετε. Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ καλό νόμισμα στο μέλλον.
Αντίθετα με την μεγάλη οικονομική ύφεση (1929),αυτό είναι ένα πολύ διαφορετικό σενάριο.
Δεν έχουν μείνει επαρκείς πόροι να εκμεταλλευτούμε.
Δεν έχουμε αρκετή γη. Δεν έχουμε.. Είμαστε στη κορύφωση των πάντων, όλων των αγαθών, τα πάντα.
Αυτό που είχαν το 1930's, αυτό που οι παππούδες μας μου είπαν, ήταν ότι είχαν την δυνατότητα να καλλιεργούν αγαθά εκεί όπου ζούσαν.
Και ίσως η τοπική παραγωγή τροφίμων να είναι το βασικότερο κλειδί για την ανθρώπινη επιβίωση, εν όψη κατάρρευσης του βιομηχανικού πολιτισμού.
Είχαμε παραδείγματα του τι συμβαίνει όταν το πετρέλαιο εξαφανίζεται,
Και το πώς διάφοροι πολιτισμοί αντιδρούν και τι λειτουργεί και τι όχι.
Το 1991,η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, και υπήρξαν δύο έθνη
που η επιβίωση τους ήταν απόλυτα και ολοκληρωτικά
εξαρτώμενη από το πετρέλαιο της Σοβιετικής Ένωσης, αφού δεν είχαν,
Η Κούβα και η Βόρεια Κορέα.
Και η αντίδραση σε αυτό, ήταν εντελώς αντίθετη,
και η απάντηση, όπως λένε, βρισκόταν μέσα στην πουτίγκα.
Η Βόρεια Κορέα ήταν άκαμπτη, ιεραρχική, με προοπτική ελέγχου, Σοβιετικού ύφους, με καθεστώς γραφειοκρατικό,
όπου όλα προέρχονταν από την κεντρική κυβέρνηση, κατάφερναν τα πάντα,
και η Βόρεια Κορέα λιμοκτόνησε.
Θέλω να πω, ήταν... Σε ανθρώπινο επίπεδο, τα δεινά ήταν απίστευτα.
Ξαφνικά, δεν υπάρχει πετρέλαιο, δεν υπάρχει φυσικό αέριο, δεν υπάρχει κανενός είδους λίπασμα, αυτοκίνητα δεν κινούνται, τρένα δεν λειτουργούν, φτάνεις σε ένα σημείο όπου μπορείς να θέτεις σε κίνηση τα τρένα κάποιες μέρες και να παράγεις ηλεκτρισμό τις άλλες, αλλά να μην μπορείς να το κάνεις ταυτόχρονα.
Όμως, η Κουβανική κυβέρνηση επανήλθε σε μια από τις καθαρότερες μορφές καπιταλισμού.
Είπε, ξεκινήστε όλοι την αποκατάσταση του εδάφους και την καλλιέργεια τροφίμων,
καλλιεργήστε εκεί που ζείτε. Αν βρείτε κάποιο κομμάτι αρόσιμης γης που δεν χρησιμοποιείται, να αρχίσετε την γεωργική εκμετάλλευση του και την καλλιέργεια αμέσως.
Η Κουβανική κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε ώστε να ελευθερωθεί η τοπική καλλιέργεια τροφίμων.
Και αυτό που συνέβη ήταν, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο ο λαός της Κούβας
έτρωγε καλύτερα από ποτέ, επειδή είχαν απελευθερωθεί από τον εφιάλτη των μεγάλο αγροτικών παραγωγών και των τροφίμων Φρανκενστάιν.
Όλα ήταν οργανικά, και είχες σε κάθε τετραγωνική ίντσα στην Αβάνα που είχε χώμα,
σε στέγες σπιτιών, σε ζαρντινιέρες...καλλιέργειες αγαθών.
Και, υπήρχε ένας βαθμός βιωσιμότητας, τα πάντα έγιναν οργανικά.
Και το μόνο που έπρεπε να κάνεις, ήταν να διαχωρίσεις τους ανθρώπους
από τον τρόπο που τα χρήματα λειτουργούν, και να ελαχιστοποιήσεις τον έλεγχο, να τους εξηγήσεις, πως το να καλλιεργείς εκεί που το τρως και θα τα καταφέρεις.
Και η Κούβα επέζησε. Και άνθισε.
Και αυτή είναι η ουσία όπου όλα
πηγαίνουν προς το νέο ανθρώπινο πρότυπο.
Όλα θα είναι τοπικά.
Η συνύπαρξη είναι αυτή που θα μας σώσει.
Πρέπει να συνυπάρξεις με τους γείτονες, την οικογένειά σου και τους ανθρώπους γύρω σου.
Θα αποτύχεις σαν στενόμυαλος ατομικιστής, αλλά θα επιβιώσεις σαν μέλος μιας φυλής ή μιας οικογένειας.” Απόσπασμα διαλόγων από την ταινία COLLAPSE (2009)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το Peak oil είναι κατασκεύασμα των Δυτικών για να δικαιολογήσουν τα όσα νεοεποχίτικα μας ετοιμάζουν;

Οι Ρώσσοι έχουν την δική τους θεωρία για την δημιουργία πετρελαίου την λεγόμενη αβιοτική, όχι από τα απολιθώματα αλλά από συνεχή παραγωγή στο κέντρο της Γης.

Τί πραγματικά ισχύει και τί να πιστέψουμε;

axinosp είπε...

Την έχω διαβάσει χθές βράδυ συγκεκριμένα αυτή την θεωρία και μάλιστα την υποστήριζαν και κάποιοι Αγγλοι αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει. Για να ξαναγεμίσει ένα κοίτασμα με πετρέλαιο από κάπου θα πρέπει να το πάρει και εκ του μηδενός μηδέν παίρνουμε. Αν λέω, αν υπήρχε μία στο εκατομύριο να ισχύει αυτό, τα πρώτα κοιτάσματα που έγιναν εκμεταλεύσιμα στι αρχές του 20 αιώνα, (Τέξας, Μπακού, Βενεζουέλα)που την δεκαετία του 60-70 στέρεψαν τώρα θα έπρεπε να είχαν ξαναγεμίσει με βάση την θεωρία της αβιοτικής δημιουργίας του πετρελαίου. Το άρθρο που μίλαγε για αυτήν την θεωρία υπογραφόταν από κάποιον Πυθαγόρα στο περιοδικό Τρίτο Μάτι, όνομα και περιοδικό μας παραπέμπουν σε τουλάχιστον όχι επιστημονικά δεδομένα, για να μην πώ τίποτε άλλο!!