Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σπάνιες γαίες στην Κίνα

Στις τέσσερις ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τότε που φημολογήθηκε ότι περιορίζονται οι αποστολές σπάνιων γαιών μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, οι μετοχές της China Rare Earth Holdings που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ, έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 40%. Η μετοχή της εισηγμένης στην Σαγκάη, Inner Mongolia Baotou Steel Rare Earth, που ικανοποιεί τα δύο πέμπτα της παγκόσμιας ζήτησης, έχει ενισχυθεί 156% μέχρι στιγμής στο έτος.

Χρειάστηκε να δημιουργηθεί διεθνές επεισόδιο σχετικά με έναν αλιέα, για να κατανοήσουν οι αγορές το εύρος των επιπτώσεων του ελέγχου που ασκεί η Κίνα στην αγορά των μεταλλικών αυτών στοιχείων, τα οποία χρησιμοποιουνται στα έξυπνα τηλέφωνα, τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα οπλικά συστήματα ακριβείας.

Η Κίνα δεν διαθέτει πολύ υπερβολικά μεγάλο τμήμα των αποθεμάτων σε σπάνιες γαίες. Διαθέτει 36 εκατομμύρια τόνους, ελαφρώς περισσότερους από τους 13 εκατομμύρια των ΗΠΑ και 19 εκατ. της πρώην ΕΣΣΔ, μαζί. Μετά όμως από τρεις δεκαετίες επενδύσεων σε upstream και downstream διαδικασίες εξόρυξης, εξοστρακίζοντας σιγά και σταθερά τους διεθνείς ανταγωνιστές, έχει καταφέρει να καταλαμβάνει το 97% της περσινής συνολικής παραγωγής, που ήταν 1254.000 τόνοι.

Η Κίνα «παίζει» σταθερά με μειώσεις σε εξαγωγικούς δασμούς και ποσοστώσεις, από το 2006. Τώρα, με την απευθείας καταστρατήγηση των πωλήσεων προς τον μεγαλυτερο πελάτης της, την φτωχή σε πρώτες ύλες Ιαπωνίας, δείχνει να προχωρά ένα βήμα παραπάνω.

Η πρόκληση να αντιμετωπίσει και τους άλλους όπως την Ιαπωνία, είναι μεγάλη. Η Κίνα γνωρίζει ότι οι άλλοι δεν έχουν την δυνατότητα να την προλάβουν γρήγορα: όπως παραδέχεται και η ίδια, η Αμερική χρειάζεται 15 χρόνια για να στήσει μια εγχώρια αλυσίδα προσφοράς σπάνιων γαιών και, για την ώρα, δεν υπάρχουν ικανοποιητικά υποκατάστατα για τα συστήματα ασφαλείας. Είναι όμως ένα ζήτημα που θα πρέπει να προσέξει η Κίνα, έχοντας κατά νου την απειλή ανταποδοτικών κυρώσεων στις συναλλαγές άλλων πόρων –ειδικά πετρέλαιο- όπου έχει έλλειψη.
Euro2Day
Σημ.axinosp:Έχει ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα στο ποιός κάνει κουμάντο στην Ασία. And the winner is China again!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: