Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Το 1/3 των παγκόσμιων καταθέσεων βρίσκεται στην Ελβετία- Γιατί;

Κερδισμένες τελικά έχουν βγεί από την ευρωπαϊκή κρίση οι ελβετικές τράπεζες, καθώς ελλείψει εμπιστοσύνης έχουν προσελκύσεις σημαντικά κεφάλαια σε καταθέσεις ιδίως από τους Ευρωπαίους. Η αρχαιότερη τράπεζα της χώρας, Lombard Odier, η Julius Baer και η Pictet & Cie είναι ανάμεσα στις ελβετικές εταιρείες ποπυ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πλούσιων καταθετών, καθώς, όπως διαφαίνεται και από τηνν αύξηση του κύκλου εργασιών τους, προσφέρουν την προστασία του κεφαλαίου που αναζητούν οι Ευρωπαίοι, ύστερα από την πτώση του 8% που σημειώνει το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου από την αρχή του έτους...
Ενώ δε βλέπουμε αθρόες εισροές κεφαλαίων, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση των επενδυτών να διευρύνουν τη συνεργασία τους με την Ελβετία, παρατηρεί η Anne-Marie de Weck της Lombard Odier, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον τοποθέτησης σε ελβετικές τράπεζες δεν είναι το ίδιο το τελευταίο διάστημα με αυτό που ήταν πριν από 6 ή 12 μήνες. Σημειώνεται εδώ ότι οι καταθέσεις στην Lombard Odier έχουν αυξηθεί κατά 6% από την αρχή του έτους, ενώ οι καταθέσεις στην Julius Baer έχουν αυξηθεί κατά 14%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Boston Consulting Group, οι ελβετικές τράπεζες κατέχουν περίπου το 27% των καταθέσεων παγκοσμίως, ή περίπου 2 τρισ. δολάρια.
Ωστόσο, ο Nicolas Pictet της Pictet & Cie επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή είναι απλά προσωρινή αντανακλώντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Δε σημαίνει ότι οι επενδυτές/καταθέτες θέλουν να δημιουργήσουν στενούς δεσμούς με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά το βλέπουν ως προσωρινό καταφύγιο.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Θα πάτε να ζητήσετε στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων στην Lombard Odier, στη Julius Baer και στη Pictet & Cie κύριοι της εφορίας, ή απλά θα αρκεστείτε στα υποκαταστήματα των Ελληνικών Τραπεζών στην Κύπρο ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: