Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

"Θέλουν ένα νεκρό"

Παράπονα βουλευτών και επιχειρηματιών για την κατάσταση στα λιμάνια
Δημήτρης Ε. Θωμάς 24/06/2010 | 18:16 Τελευταία Ενημέρωση 18:16 24/06/2010

Πριν από λίγες ημέρες, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, δείπνησε με ομάδα κυβερνητικών βουλευτών σε ταβέρνα στην παραλία της νοτιοδυτικής Αττικής. Ο υπουργός και οι βουλευτές συζητούσαν χαμηλόφωνα εφ΄ όλης της ύλης. Οι περισσότεροι εξέφραζαν τις απόψεις και τις διαφωνίες τους για την κυβερνητική πολιτική, ενώ άλλοι πιο μοιρολάτρες, που φαίνεται ότι είχαν αποδεχθεί το γεγονός, ότι η κυβέρνηση δεν παίζει πλέον ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων που εφαρμόζονται, απολάμβαναν σιωπηλά το καλό φαγητό. Τόσο ο υπουργός όσο και οι περισσότεροι βουλευτές, εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις επερχόμενες εξελίξεις και για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα επώδυνα οικονομικά μέτρα στην κοινωνική συνοχή.

Στην παρέα βρίσκονταν και μερικοί δημοσιογράφοι, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που συζητούσαν για διάφορα θέματα, τόσο με τον υπουργό, όσο και με τους βουλευτές. Τα θέματα που κυριαρχούσαν ήταν το οικονομικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά υπήρξαν και κάποιοι που εξέφραζαν ανοικτά την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια, και για τη στάση κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και συγκεκριμένων προσώπων. Τόσο βουλευτές όσο και δημοσιογράφοι ρωτούσαν γιατί η κυβέρνηση, η Αστυνομία και το Λιμενικό, δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, και δεν τηρούν τους νόμους, αλλά επιτρέπουν σε ελάχιστους ανθρώπους να κλείνουν τα λιμάνια, να μπλοκάρουν τα πλοία και να “σαμποτάρουν” τον ελληνικό τουρισμό και την ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.

Κάποιοι βουλευτές που εκλέγονται σε νησιά και τουριστικές περιοχές, γνωρίζουν ότι οι αποκλεισμοί των λιμανιών και των πλοίων πλήττουν καίρια την τουριστική και νησιωτική οικονομία. Ορισμένοι έλεγαν στον υπουργό ότι ήδη δέχονται καταιγισμό διαμαρτυριών στα γραφεία των εκλογικών τους περιφερειών, όπου αγανακτισμένοι, πολίτες, έμποροι και επαγγελματίες του τουρισμού και της ναυτιλίας, συνεχίζουν να παραπονούνται εντόνως, για την κατάσταση που επικρατεί, και για τη μείωση των εισοδημάτων τους, λόγω των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. “Την ώρα που κανείς δεν τιμωρείται για τα φαινόμενα διαφθοράς και κομματοκρατίας, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπεία, την ώρα που η εφορία μας καταδιώκει και η γραφειοκρατία μας καταπιέζει, την ώρα που οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, κάποιοι συνδικαλιστές, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στον τουρισμό και τα εισοδήματα μας”, λένε οι περισσότεροι κάτοικοι νησιών και τουριστικών περιοχών.

Τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι βουλευτές κρέμονταν από τα χείλη του υψηλόβαθμου υπουργού της κυβέρνησης, εν αναμονή του σχολίου του για τα παράπονα των βουλευτών. Η απάντηση του υπουργού ήταν αποστομωτική. “Φίλοι μου, όλα όσα είπατε είναι σωστά, υπάρχει όμως και κάτι που δεν το γνωρίζετε ή δεν το αντιλαμβάνεστε. Κάποιοι λειτουργούν βάσει οργανωμένου σχεδίου, με στόχο την υπονόμευση του τουρισμού και της ναυτιλίας, με απώτερο σκοπό την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και πολιτικής αστάθειας. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ένα νεκρό, για να πυροδοτήσουν εξελίξεις προς συγκεκριμένοι κατεύθυνση”. Τα λόγια του υπουργού έπεσαν σαν βόμβα στο τραπέζι και χάλασαν την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Όλοι έμειναν σιωπηλοί, και κάποιοι κουνούσαν το κεφάλι με νόημα. “Μα είναι δυνατόν υπουργέ, κάποιοι να μην υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, είναι δυνατόν να επικρατεί τέτοιος αμοραλισμός και τέτοιες σκοπιμότητες, και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής θύελλας, ρώτησε κάποιος βουλευτής”. O υπουργός δεν θέλησε να συνεχίσει τη δυσάρεστη συζήτηση, αλλά οι συνδαιτυμόνες του έλαβαν το μήνυμα, και μάλλον έπεσαν σε μελαγχολία για το μέλλον.

Η προβοκάτσια, ήταν ανέκαθεν επιδιωκόμενη και εφαρμοζόμενη πρακτική του φασισμού, είτε αυτός είναι “κόκκινος” είτε είναι “μαύρος”. Είναι σχεδόν σίγουρο, χωρίς να χρειάζεται κάποια υπουργική επιβεβαίωση, ότι οι ακραίοι του πολιτικού φάσματος θα επιδιώξουν πόλωση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος μέσα από συγκεκριμένες και σχεδιασμένες ενέργειες. Μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης, των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων, αλλά και όλων των πολιτών, πρέπει να είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τη πολιτικής ηρεμίας και της οικονομικής σταθερότητας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να προτάξουν τα κοινά συμφέροντα της χώρας, και να θέσουν στο περιθώριο όλες εκείνες τις “Κασσάνδρες” και τους “βρικόλακες”, που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη ώρα για την οικονομία και τους πολίτες, για να εξυπηρετήσουν τους ανομολόγητους πολιτικούς τους σκοπούς. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι σε δύσκολές ιστορικές στιγμές συσπειρώνονται και μεγαλουργούν, παραμερίζοντας τα μίζερα κηρύγματα διαφόρων δογματικών, που επενδύουν στην κοινωνική ανέχεια και την οικονομική παρακμή για να υπονομεύσουν τη χώρα.
ΣΚΑΙ
Σημ.axinosp:Ο νεκρός βρέθηκε, τα συγχαρητήρια μου στον ΣΚΑΙ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: