Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

«Μπλόκο» του ΔΝΤ σε νέα δόση στη Ρουμανία


Ύστερα από την απόφαση του Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας να ακυρώσει ένα τμήμα του σχεδίου λιτότητας της κυβέρνησης, κρίνοντάς το ως αντισυνταγματικό, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισε να αναβάλλει την αποδέσμευση μίας νέας δόσης της βοήθειας που χορηγεί στη χώρα.

«Αναμένοντας την εξεύρεση μέτρων αντικατάστασης, η σύνοδος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΝΤ», η οποία αναμενόταν να εγκρίνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου την αποδέσμευση του πέμπτου τμήματος της βοήθειας του Ταμείου στη Ρουμανία, «αναβλήθηκε», αναφέρει ο διεθνής οργανισμός σε μία ανακοίνωση.

«Οι συζητήσεις για τα μέτρα αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει, και είμαστε βέβαιοι πως θα μπορέσουμε να υποβάλουμε πολύ γρήγορα» το θέμα εκ νέου στο Συμβούλιο διοίκησης, προστίθεται στο κείμενο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε τη Δευτέρα πως η μείωση κατά 15% των συντάξεων που προβλέφθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ έως τα τέλη του 2010 είναι «αντισυνταγματική». Πρόκειται για ένα από τα σημεία-κλειδιά ενός προγράμματος λιτότητας που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό, που ετοιμάστηκε με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, προβλέπει τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ.

Η Ρουμανία έλαβε την άνοιξη του 2009 τη δέσμευση διεθνών πιστωτών να της καταβάλουν 20 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως τα περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ της πέμπτης δόσης θα τεθούν στη διάθεση της Ρουμανίας «μόλις οι αρχές υιοθετήσουν τα μέτρα που υποσχέθηκαν».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ρουμανίας, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αυξήσει τον ΦΠΑ από το 19% στο 24%, προκειμένου με περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να μπορέσει να λάβει τη νέα δόση του δανείου.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το ΦΠΑ κατά 5 μονάδες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Υπό αυτές τις συνθήκες η συμφωνία με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι προγραμματίστηκε με το ΔΝΤ συνάντηση για την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το Ταμείο ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου συνάντησή του με την οποία θα αποδέσμευε τη νέα δόση δανείου προς το Βουκουρέστι.
tvxs
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημ.axinosp:Άντε να δούμε πότε θα πάει το μνημόνιο στον Άρειο Πάγο, ο Δικηγορικός Σύλλογος για να φανεί και εκεί η αντισυνταγματικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: