Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Πέρασε» το stress test η Εμπορική Τράπεζα (εδώ γελάμε !)

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δεν ανατρέπουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας.

Οπως ανακοίνωσε, ύστερα από έλεγχο αντοχής του σχεδίου (stress test) που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της τράπεζας, επαληθεύτηκε ο κύριος στόχος του σχεδίου για επιστροφή στην κερδοφορία από το 2012.

Σύμφωνα με το stress test, ακόμα και στην περίπτωση σημαντικής αρνητικής εξέλιξης στην οικονομική κατάσταση, τα βασικά μεγέθη της τράπεζας παραμένουν σταθερά. Με βάση αυτό το σενάριο, το σύνολο του κόστους κινδύνου για τα έτη 2010 - 2013 θα πρέπει να αυξηθεί κατά 450 εκατ. σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, κόστος που θα επιβαρύνει κυρίως τα έτη 2010 και 2011.

Οι εκτιμήσεις για τα καθαρά τραπεζικά έσοδα για την περίοδο 2010 - 2013 παραμένουν σταθερές σε γενικές γραμμές και μάλιστα αυξημένες βραχυπρόθεσμα λόγω βελτιωμένων περιθωρίων σε σχέση με το αρχικό Σχέδιο. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η οικονομική κατάσταση αναμένεται να επηρεάσει τα καθαρά έσοδα με χαμηλότερα περιθώρια, στο πλαίσιο επιβράδυνσης του όγκου δανείων και καταθέσεων. Ταυτόχρονα, όμως, θα επιτευχθεί μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις μείωση των λειτουργικών εξόδων, χάρη στον αυστηρότερο έλεγχο του συνόλου των δαπανών. Τα παραπάνω, σύμφωνα με την Εμπορική, αναμένεται να οδηγήσουν σε λειτουργικά κέρδη συνολικά υψηλότερα από αυτά που προέβλεπε το Σχέδιο που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κινδύνου, σημειώνεται ότι σε συνέχεια της κεντροποίησης των διαδικασιών έγκρισης δανείων, οι προβλέψεις των νέων δανείων είναι περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τον Οκτώβριο του 2009 και την υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών και κρατικών ομολόγων από τους οίκους αξιολόγησης, η Εμπορική Τράπεζα αποφάσισε να αξιολογήσει την επίδραση που οι νέες αυτές εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν τόσο στο παλαιό της χαρτοφυλάκιο όσο και στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Ανάπτυξης.
Καθημερινή
Σημ.axinosp:Χοντροκινδύνευε η Εμπορική πριν από τα stress test, γιατί απλά ότι βγάζει, η μαμά εταιρεία (Credit Agricole) τα αρπάζει ακαριαία.
Αυτή τη στιγμή της λείπουν εκτός από τα κεφάλαια που θα γινόταν βιώσιμη +450 εκατ. σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.
Τώρα το πως πέρασε το test μάλλον, αυτό παραμένει στην σφαίρα της σάτιρας και της κωμωδίας, μαζί με τα άλλα ανέκδοτα για το Τοτό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: