Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κι αν η ΒΡ αποφασίσει να κηρύξει πτώχευση στις ΗΠΑ;

Bloomberg

Θα ήταν «τρομακτικό» και «καταστροφικό», σύμφωνα με τον δικηγόρο Κένεθ Φάιμπεργκ, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να διαχειρισθεί το ταμείο 20 δισ. δολαρίων της ΒΡ για τα θύματα της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού. «Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», απεφάνθη σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Φάιμπεργκ - αναφερόμενος σε ενδεχόμενη αίτηση πτώχευσης της ΒΡ.

Καμιά εταιρεία όμως δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει επ’ αόριστον αποζημιώσεις, ούτε καν αν παρουσίασε πέρυσι κέρδη 16,6 δισ. δολαρίων και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια περισσότερα από 20 δισ. ετησίως. Αλλωστε, το μέγεθος των ζημιών της ΒΡ παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε αναλυτές της Γουόλ Στριτ να εκφράζουν εκτιμήσεις, οι οποίες αυξάνονται σε ευθεία αναλογία με τον αριθμό των βαρελιών που θεωρείται ότι διαρρέουν καθημερινά στον Κόλπο του Μεξικού.

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες πρόθυμες να πληρώνουν επ’ αόριστον, να βρίσκονται αντιμέτωπες με κατηγορίες για ποινικές ευθύνες και να λοιδορούνται καθημερινά από την αμερικανική κυβέρνηση χωρίς να αποφασίσουν να περάσουν στην αντεπίθεση. Αυτό το επιχείρημα υιοθετούν αναλυτές για να πείσουν ότι η ΒΡ θα πρέπει να εξετάσει την πιθανότητα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα (και οι ΗΠΑ να εξετάσουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης).

Στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλες χώρες, «μπορείς να καταθέσεις αίτηση πτώχευσης ακόμα και αν είσαι απολύτως φερέγγυος», επισημαίνουν νομικοί. Αν οι ζημίες της ΒΡ, ή ακόμα και οι «λογικές πιθανές ζημίες» της υπερβούν την αξία της, ή αν η εταιρεία αντιμετωπίσει κρίση ρευστότητας, η πτώχευση θα είναι ένας τρόπος να οργανώσει τις απαιτήσεις αποζημίωσης με «λογικό, τακτικό, δίκαιο τρόπο».

Η ΒΡ είναι ήδη η πιο μισητή εταιρεία στις ΗΠΑ. Δύο από τα διυλιστήριά της ευθύνονται για το 97% των παραβάσεων (συνολικά 862, εκ των οποίων οι 760 χαρακτηρίζονται «σκόπιμες») στη βιομηχανία διύλισης την τελευταία τριετία. Η εταιρεία έχει καταδικαστεί να πληρώσει το υψηλότερο πρόστιμο (87 εκατ. δολάρια) που έχει επιβάλει ποτέ η Υπηρεσία Εργατικής Ασφάλειας και Υγείας. Οι δημόσιες σχέσεις της δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες. Γιατί, λοιπόν, να μην προσπαθήσει να περιορίσει και το παθητικό της;

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που θα χάσει από μια τέτοια κίνηση. Αν η ΒΡ καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ποιος θα αποζημιώσει τους κατοίκους του Κόλπου, των οποίων τα μοναδικά μέσα επιβίωσης καταστράφηκαν από την πετρελαιοκηλίδα;

Προκειμένου να αποφύγει να τον θεωρήσουν ως τον πρόεδρο που έσωσε τη Γουόλ Στριτ και εγκατέλειψε τον κόσμο, ο κ. Ομπάμα προφανώς θα χρειαστεί να ζητήσει χρήματα από το Κογκρέσο για να αποζημιωθούν τα θύματα και να μπορέσουν να πληρωθούν μαζί με άλλους πιστωτές. Και τι θα γίνει, αν η ΒΡ αποφασίσει να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στη Βρετανία, κάτι που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει; Αναμφίβολα, τα βρετανικά δικαστήρια θα εξέδιδαν απόφαση πιο ευνοϊκή για τη ΒΡ. Εξ ου και το Κογκρέσο επιδιώκει να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα. Εχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο που απαγορεύει στη ΒΡ να αναζητήσει εκτός ΗΠΑ προστασία από τους πιστωτές της.

Αν στόχος είναι να αποζημιωθούν τάχιστα τα νόμιμα θύματα της πετρελαιοκηλίδας, τα «χτυπήματα» προς την ΒΡ δεν είναι καλή ιδέα...

Καθημερινή
Σημ.axinosp:Οι "αναλυτές" της Wall Street παρακαλάνε να πτωχεύσει η BP, γιατί απλά την έχουν σορτάρει και περιμένουν να βγάλουν τρελά λεφτά με την χρεοκοπία της . Γράφουν στα παπάρια τους την Οικολογική Καταστροφή αυτοί διψάνε για χρήμα, το Θεό του Αμερικάνικου Όνειρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: