Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα καλούν την ΕΚΤ οι τραπεζίτες

Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να αγοράζει καλυμμένες ομολογίες επεκτείνοντας το σχετικό πρόγραμμα που λήγει την ερχόμενη εβδομάδα και διευκολύνοντας τις τράπεζες, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Η νέα πίεση στις χρηματαγορές ως αποτέλεσμα της κρίσης χρέους στην ΕΕ αποτελούν αρκετό λόγο για την ΕΚΤ να αγοράσει περισσότερα καλυμμένα ομόλογα από τα 60 δισ ευρώ του τρέχοντος προγράμματος, σημειώνουν ομάδες ανάλυσης τραπεζών όπως η Barclays, η Nomura και η Citigroup.

«Τώρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή να σταματήσει το πρόγραμμα», λέει ο Julian Callow, επικεφαλής αναλυτής στην Ευρώπη της Barclays Capital. «Έχει αποδειχθεί πολύ πετυχημένο, αλλά στο σημερινό περιβάλλον η ΕΚΤ πρέπει να κάνει κάθε τι για να υποστηρίξει τον τραπεζικό κλάδο», προσθέτει.

Αγοράζοντας καλυμμένες ομολογίες – χρεόγραφα που βασίζονται σε στεγαστικά δάνεια ή κρατικά – ήταν μέρος της απάντησης της ΕΚΤ στη χειρότερη οικονομική ύφεση μεταπολεμικά προκειμένου να «ελαφρύνουν» τους ισολογισμούς των τραπεζών και να ενθαρρύνουν το δανεισμό.

Η κρίση χρέους την προηγούμενη εβδομάδα ανάγκασε την ΕΚΤ να εγκαταλείψει το σχέδιο απόσυρσης των «έκτακτων μέτρων» που είχε λάβει και παράλληλα να δρομολογήσει αγορές κρατικών ομολόγων.
Ισοτιμία
Σημ.axinosp:Δεν σε πληρώνουν οι δανειολήπτες στην Ελλάδα, κανένα πρόβλημα μαζεύεις ένα πακέτο επισφαλή απλήρωτα δάνεια και το δίνεις στην ΕΚΤ και σου δίνει αμέσως ζεστό χρήμα.
Μιλάμε και γαμώ αέρας κοπανιστός που τα ονομάζεις και καλυμένες ομολογίες
Είπαμε "η ΕΚΤ πρέπει να κάνει κάθε τι για να υποστηρίξει τον τραπεζικό κλάδο", για τους λαούς της Ευρώπης γράψε τους μωρέ στα αρχίδια σου, εμείς οι Τραπεζίτες είμαστε τα αφεντικά που δημιουργούμε τους πολιτικούς .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς παίδαρε,.. οι κεντρικοί τραπεζίτες διατηρούν τις εμπορικές τράπεζες αλλά ΚΑΙ τους κυβερνήτες στη θέση τους!...
Κατά τα άλλα ποιος κυβερνά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τις χώρες του κόσμου;... Οι εκλεγμένες (sic) κυβερνήσεις, ή τα εμπορικο-τραπεζικά παραμάγαζα των κεντρικών τραπεζών;
Ο καιρός πλησιάζει για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ΚΩΜΩΔΙΑ!...