Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Καταθέσεις Τραπεζών Μαίου τρία άρθρα και μία κηδεία ;;

Σταθεροποιητικά οι καταθέσεις τον Μάιο
Στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο κινήθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Μάιο. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού στο τέλος Μαΐου διαμορφώθηκαν στα 230 δισ. ευρώ, από 229,8 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν σε 220 δισ. ευρώ, από 222 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά την πιστωτική επέκταση υπενθυμίζεται ότι με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε περαιτέρω επιβράδυνση τον Μάιο και διαμορφώθηκε σε 2,8% από 3,2% τον Απρίλιο του 2010 και από 4,2% το Δεκέμβριο του 2009.
Capital

«Φτερά» έκαναν καταθέσεις 22,4 δισ. ευρώ

του Ν.Γ.Δρόσου
Δημοσιεύθηκε: 07:49 - 30/06/10
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η πολιτική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» καλά κρατεί μεταξύ των «πατριωτών» Ελλήνων καταθετών, οι οποίοι συνέχισαν να στέλνουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κατά τον μήνα Μάιο, φοβούμενοι τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μολονότι συνολικά εμφανίζεται αύξηση των καταθέσεων στη χώρα μας κατά 6,6 δισ. ευρώ τον Μάιο έναντι του Απριλίου, στο ποσόν των 379,7 δισ. ευρώ, το μέγεθος αυτό συμπεριλαμβάνει και κεφάλαια που αφορούν αμιγώς στη διατραπεζική αγορά καθώς και ποσά αντληθέντα μέσω ΕΚΤ από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα οποία «αλλοιώνουν» τη πραγματική εικόνα.

Σύμφωνα τώρα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το σύνολο των καταθέσεων μειώθηκε στη διάρκεια του Μαΐου κατά 1,9 δισ. ευρώ, έναντι του προηγουμένου μηνός, έπειτα από αντίστοιχη μείωση 8,4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και αθροιστική μείωση 20,4 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Βάσει «καθαρών στοιχείων», ήτοι αυτών που δεν συμπεριλαμβάνουν τη Γενική Κυβέρνηση, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 4,1 δισ. ευρώ τον Μάιο και συνολικά κατά 22,8 δισ. ευρώ για το έτος.

Βεβαίως στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι καταθέσεις Ελλήνων στις θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Όλα αυτά, δε, ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να αναμένει ακόμη τα «οφέλη» από τον νόμο περί επαναπατρισμού κεφαλαίων, ο οποίος προβλέπει ότι καταθέσεις σε τράπεζες στην αλλοδαπή οι οποίες εντός έξι μηνών θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα εξαιρούνται του ελέγχου «πόθεν έσχες» εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου.

Αντίστοιχα, προβλέπει ότι τα κεφάλαια Ελλήνων φορολογουμένων που βρίσκονται εκτός Ελλάδας μπορούν να δηλωθούν, να παραμείνουν εκτός Ελλάδας και να εξαιρεθούν του «πόθεν έσχες» εφόσον καταβληθεί φόρος 8% επί της αξίας του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μετά το πέρας της περιόδου των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να λάβουν γνώση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες της αλλοδαπής.

Προφανώς, το «φόβητρο» του διασυνοριακού ελέγχου δεν έχει ακόμη «εμπεδωθεί» από τμήμα του ελληνικού καταθετικού κοινού, το οποίο κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενταμήνου εξελίχθηκε σε «αναληπτικό» κοινό…

Βεβαίως, τη διαδικασία αυτή βοήθησαν σημαντικά και οι κάθε είδους φήμες ότι «τυπώνονται δραχμές» στο Νομισματοκοπείο της Μεσογείων, ή ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδό της από την ευρωζώνη και άλλα συναφή μυθεύματα, που ακόμη και εκπρόσωποι αλλοδαπών τραπεζικών ιδρυμάτων φρόντιζαν να διοχετεύουν στην αγορά, προσπαθώντας να «αλιεύσουν» πελατεία, αλλά αδιαφορώντας για τη ζημιά που έκαναν στην Ελλάδα…

Euro2Day

Σε πτώση και το Μάιο οι καταθέσεις
Μείωση για πέμπτο διαδοχικό μήνα εμφάνισαν τον Μάιο οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να ανέρχεται στα 18 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Οι καταθέσεις προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά διαμορφώθηκαν στα 220 δισ. ευρώ τον Μάιο από 222,1 δισ. τον Απρίλιο.

Βάσει των στοιχείων του Ιουνίου, οι καταθέσεις υποχώρησαν κατά 18 δις. ευρώ ή 7,6% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Πηγή: Reuters
Ναυτεμπορική

Σημ.axinosp:Ποιος λέει αλήθεια ποιος μαγειρεύει πάλι τα στοιχεία, "Εγώ τώρα τι ακριβώς πρέπει να καταλάβω" λέει ο αναγνώστης LambrosG του Capital.
Ο Προβόπουλος θέλει πολύ κυνήγι τελικά αγαπητέ LambrosG

Δεν υπάρχουν σχόλια: