Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αλμούνια: Δεν αποκλείει νέα πακέτα σε ισπανικές και ελληνικές τράπεζες

Η αύξηση του κόστους δανεισμού μεταξύ των τραπεζών θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες κυβερνήσεις σε νέα παρέμβαση διάσωσης τραπεζών οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν προσφύγει σε κρατική βοήθεια, δηλώνει ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ο ίδιος εκτιμά ότι ορισμένες τράπεζες, κυρίως "μερικές" ισπανικές και ελληνικές τράπεζες, είναι πιθανόν να ζητήσουν βοήθεια.

Από την κλιμάκωση της κρίσης το Σεπτέμβριο του 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει τουλάχιστον 4,13 τρισ. ευρώ σε σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

"Ενδεχομένως να έχουμε και λίγη δουλειά παραπάνω", δηλώνει ο Αλμούνια στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα.

Ο Επίτροπος σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να ξεκινήσει ένα νέο κρατικό πακέτο για τις τράπεζες, δεδομένου ότι το μνημόνιο συνεργασίας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είχε εκπονηθεί εν μέρει με την πρόθεση αυτή.

Σημειώνει επίσης ότι η Ισπανία είναι στο μέσο της αναδιάρθρωσης του προβληματικού κλάδου των αποταμιευτικών ιδρυμάτων, διαδικασία που αναμένεται να οδηγήσει στην ενοποίηση ή στήριξη περισσότερων μικρών ιδρυμάτων.

"Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Αλλά υποψιάζομαι ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ένα νέο κρατικό σχέδιο διάσωσης με τις Βρυξέλλες", δηλώνει ο Αλμούνια.

capital
Σημ.axinosp:Αντί να κλείσουν Τράπεζες που έχουν φάει τα κεφάλαια τους και μερικές και τις καταθέσεις, προτιμούν να τις δανείζουν με λεφτά των φορολογουμένων, μπας και τις σώσουν.
Αυτό φυσικά είναι αδύνατο γιατί η πιστωτική "φούσκα" των ακινήτων στην Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Συγχωνεύσεις είναι αδύνατο να γίνουν γιατί καμία Τράπεζα δεν θέλει να επωμιστεί τα τοξικά δάνεια της άλλης (ένα στα τρία δάνεια είναι κόκκινο), κατά πρώτον και κατά δεύτερον δεν έχουν κεφάλαια για να το κάνουν αυτό.
Από την άλλη ο Παπατζής όπως και οι υπόλοιποι καραγκιόζηδες ηγέτες της ΕΕ, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αναλάβουν αυτό το ρίσκο και απλά, περιμένουν ρίχνοντας συνεχώς κεφάλαια στον Τραπεζικό πιθάρι των Δαναΐδων να αποτρέψουν το μοιραίο που έρχεται.
Οι περισσότεροι καταθέτες και μετά την υποβάθμιση της Moody's αρχίζουν να βλέπουν πιο ξεκάθαρα το σκηνικό χρεοκοπίας που έρχεται, αλλά διστάζουν να πάρουν τα χρήματα τους από τις Τράπεζες, με το βλακώδες σκεπτικό "που να τα παίρνουμε μαζί μας τα λεφτά στις διακοπές ", κινδυνεύουν Αυγουστιάτικα όταν βαρέσει το κανόνι τέλος Ιουλίου, με την άρνηση του ΔΝΤ, να προχωρήσει στη δεύτερη δόση δανείου, να πάρουν τα αρχίδια μου σε λεφτά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: