Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Moody’s: Στα €89,4 δισ. ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών μέσω Repo

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί 89,4 δισ. ευρώ μέσω συμφωνιών επαναγοράς στην ΕΚΤ, τονίζει η Moody’s σε έκθεση σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι αλλαγές στο προφίλ χρηματοδότησης των τραπεζών έχουν διευρύνει τη μη συνοχή των ωριμάνσεων,» προειδοποίησαν οι αναλυτές του οίκου Κωνσταντίνος Κυπρέας και Mardig Haladjian.

«Το γεγονός πως υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ δεν είναι ούτε επιθυμητό ούτε βιώσιμο, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.»

Τονίζουν επίσης πως οι καταθέσεις έπεσαν λόγω ανησυχιών των πελατών σε σχέση με τη φορολογία, τις επενδύσεις τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και έναν εταιρικό φόρο που εισήχθη τον Ιανουάριο. Οι πελάτες επιπλέον μετέφεραν κεφάλαια στις ξένες μονάδες τραπεζών, σύμφωνα με την έκθεση.

Αν και σημειώνεται επιβράδυνση αυτών των εκροών, «παραμένει ένα σημαντικό θέμα, δεδομένης της εύθραυστης ψυχολογίας των καταθετών.»

Οι ελληνικές τράπεζες δημιουργούν «δεξαμενές εργαλείων τα οποία μπορούν να προκριθούν για αναχρηματοδότηση στην ΕΚΤ» μέσω συμφωνιών επαναγοράς, ανέφερε η Moody’s.

Capital

Σημ.axinosp: Οι καταθέτες το έσκασαν και οι Τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ €89,4 δισ. με αέρα κοπανιστό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: