Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το διαιτολόγιο των πρώτων Βρετανών περιελάμβανε άλλους... Βρετανούς


ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου εντόπισαν ευρήματα σε σπήλαια της χώρας τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δείχνουν ότι αμέσως μετά τη λήξη της τελευταίας εποχής παγετώνων η Αγγλία κατοικήθηκε από ανθρώπους που μετανάστευσαν εκεί από τον ευρωπαϊκό Νότο, οι οποίοι για να επιβιώσουν ανέπτυξαν κανιβαλιστικές πρακτικές, θανατώνοντας και τρώγοντας ακόμη και παιδιά. Στη Βρετανία υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στο μεσοδιάστημα των εποχών παγετώνων αλλά, όπως πιστεύουν οι ειδικοί, κατά την τελευταία εποχή των πάγων οι άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει με ακρίβεια στο πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε η τελευταία εποχή παγετώνων (η οποία εμφανίστηκε κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο), οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ξεκίνησε πριν από περίπου 30.000 έτη και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 15.000.

Οι ερευνητές εντόπισαν σειρά ευρημάτων στο σπήλαιο Gough που βρίσκεται στην περιοχή Σόμερσετ στη Νοτιοδυτική Αγγλία και, όπως υποστηρίζουν, όλα δείχνουν ότι εκεί έζησαν οι πρώτοι άνθρωποι που επέστρεψαν στη Βρετανία αμέσως μετά το τέλος της τελευταίας εποχής παγετώνων. Η μελέτη των ευρημάτων με νέα, υπερσύγχρονα όργανα οδήγησε παράλληλα τους ερευνητές σε ένα επιπλέον συμπέρασμα: οι πρώτοι κάτοικοι της Βρετανίας μετά την τελευταία εποχή των πάγων στον αγώνα της επιβίωσης ανέπτυξαν κανιβαλιστική συμπεριφορά και δεν δίσταζαν να εξοντώνουν ο ένας τον άλλον εξαιτίας της πείνας. Από τον κανιβαλισμό δεν εξαιρούνταν, όπως φαίνεται, ούτε τα παιδιά, αφού η μελέτη των ευρημάτων δείχνει ότι και αυτά ήταν θύματα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο ραδιοχρονολόγησης του άνθρακα την οποία ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την οποία κατάφεραν να χρονολογήσουν με απόλυτη ακρίβεια την ηλικία των ανθρώπινων οστών και άλλων οργανικών υλών που εντόπισαν στο σπήλαιο. Παράλληλα μελέτησαν τα ευρήματά τους με ένα μικροσκόπιο τρισδιάστατης απεικόνισης που τους επέτρεψε να αναλύσουν κάθε λεπτομέρειά τους.

Το Βήμα

Ελληνικό ιστολόγιο
Σημ.axinosp:Το χειμώνα, με τα χάλια που έχει η Βρετανική οικονομία, θα έπανέλθει αυτό το πανάρχαιο έθιμο μεταξύ των Βρετανών !!

1 σχόλιο:

παλιοχώριατος είπε...

Και στο Βόρνεο και στη Νέα Γουινέα, που είναι ένα σχετικά απομονομένα μεγάλα νησιά, αναπτύχθηκε κανιβαλισμός.

Τυχαίο; Δε νομίζω...